Trabzonspor'a heyet atanmasını istedi

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Bakırtaş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından kulübün "karar düzeltme" talebini reddedilmesinin ardından kulübe heyet atanması talebinde bulundu.

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Recep Bakırtaş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onaması ve daha sonra da kulübün "karar düzeltme" talebini reddetmesinin ardından kulübe heyet atanması için başvuruda bulundu.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, kulübün karar düzeltme istemini reddetmesi üzerine, Recep Bakırtaş bugün Trabzon 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kulübe heyet atanması için başvuru yaptı.

Bakırtaş, Trabzon Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, karar düzeltme başvurusunun 6 Ekim 2015 tarihinde sonuca bağlandığını belirterek, "6 Ekim tarihiyle itibarıyla Trabzonspor Yönetim Kurulunun, mahkeme sonucuna göre yetkisiz kaldığı kesinleşti. Yönetimin icra yapma yetkisi kalmamış oldu" dedi.

Trabzonspor'un kayyumluk bir takım ve durumda olmadığını düşündüklerini ifade eden Bakırtaş, şunları söyledi:

"Yasa ve yönetmelikler medeni kanun diyor ki bu durumlarda yönetim kurulu seçimi için sulh hukuk mahkemesi tarafından 3 kişilik heyet atanır. Yönetim organsız kaldığı, bu organın olağan genel kurula çağırma yetkisini kaybettiği için başvuru yaptık. Bu heyet, olağanüstü genel kurulun yapılmasını sağlayacak. Çağrı ve formaliteyi yerine getirecek olağanüstü genel kurulda yeni yönetim seçilecek. Herkes aday olabilecek. İbrahim Hacıosmanoğlu giremez ceza aldı gibi bir durum söz konusu değil. Adaylar seçilecek ve arkasından olağan genel kurul yapılacak. Olağan genel kurula çağrı yapılacak organ yönetim kuruludur. Hacıosmanoğlu yönetiminin 6 Ekim tarihi itibarıyla yetkisi bittiği için bu çağrıyı yapamayacağına karar verdiğinden, mecburen olağanüstü genel kurulla olağana çağrı yapacak bir yönetim oluşmalı."

Trabzonspor Kulübü'nün 25-26 Mayıs 2013'te Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici madde eklenerek, yeni yönetimin görev süresi 6 aydan, 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Kulüp üyeleri Recep Bakırtaş ve Ali Sait Yılmaz, mahkemeye başvurarak, olağanüstü kongrede, tüzük değişikliğine ilişkin alınan genel kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istemişti.

Davaya bakan Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurul kararını iptal etmiş, kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını onamıştı. Trabzonspor Kulübü ise "karar düzeltme" talebiyle Yargıtay'a başvurmuştu.

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde de 21-22 Kasım tarihlerinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde olağan genel kurulun 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacağını duyurmuştu.

Editör: TE Bilisim