Akyazı'daki Stat Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Katar Emiri Temim Bin Hamed Al Sani, Ramada Otel'de Gerçekleştirdikleri Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komite Toplantısı Sonrasında Yenilen Akşam Yemeğinin Ardından Yapımı Tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi'nin Açılışına Katılmak Üzere Stada Geldi.

Stat Açılışına Olan Yoğun İlgi Nedeniyle Stat Çevresindeki Yollar Adeta Kilitlenirken, Heyet Güçlükle Stada Ulaştı. Aynı Zamanda Çok Sayıda Taraftar Ve Öğrencilerden Oluşan Grup Da Avni Aker Stadı'ndan Sahile Kadar Yaptıkları Veda Yürüyüşünün Ardından Otobüslerle Stada Hareket Ettiler. Açılış Öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Tarafından Stat Koltuklarına 40 Bin Türk Bayrağı Ve 7 Bin De Katar Bayrağı Bırakıldı.

Resmi Açılış Öncesinde Statta Trabzonspor Belgeseli Gösterildi, Trabzonsporlu Eski Futbolcular Bir Gösteri Maçı Yaptı. 80 Jenerasyonu'nda Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok Ve Turgay Semercioğlu Forma Giyerken, 90 Jenerasyonunda İse Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke Ve Burak Yılmaz Forma Giydi.

Öte Yandan 24 Kasım 2013 Tarihinde Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Temeli Atılan Akyazı Stadı Bir Süre Önce Tamamlanırken, 41 Bin 461 Koltuk Kapasitesine Sahip. Trabzon'un Akyazı Mevkinde Denize Dolgu Yapılarak İnşa Edilen Akyazı Stadı, Türkiye'nin Deniz Yüzeyi Doldurularak İnşa Edilen İlk Stadı Olacak. Fore Kazık Sistemi Kurularak İnşa Edilen Akyazı Spor Kompleksi'nin Etrafı Da 24 Saat Yaşanılabilir Şekilde Tasarlandı. Türkiye'de İlklerin Kullandığı Akyazı'da Çatı Sistemi De Kendi Kendini Temizleme Özelliğine Sahip.

DÜNYADA BİR İLK

Trabzon Şehir Merkezindeki Akyazı Mevkisindeki Denizin Dolgu Alanının Tamamlanmasının Ardından 24 Kasım 2013'te Temeli Atılan Ve Geçen Sürede Bütün Çalışmaları Sona Eren Tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Da Katılımıyla Açılıyor.

STADIN ÖZELLİKLERİ ARASINDA NELER VAR?

Toplam 92 Bin Metrekare Yeşil Alana Sahip Kompleks İçinde, 2 Bin 200 Ağaç İle 2 Bin 400 Bitki Grubu Yer Alıyor. UEFA Kriterlerine Göre Saha Aydınlatma Kriteri 2 Bin Lüks İken Akyazı Spor Kompleksi'nin Aydınlatması İse 3 Bin Lüks Seviyesinde Gerçekleştirildi.

Akyazı Spor Kompleksi'nde Ayrıca Kamp Eğitim Merkezi Ve İl Gençlik Spor Merkezinin Binaları Da Bulunurken, Tesis, 2 Suni Ve 5 Doğal Çim Sahayı Da Bünyesinde Barındırıyor.

Toplam 6 Bin 500 Ton Çelik Kullanılan Çatının Çevre Dostu Olarak Kendini Temizleme Ve Hava Kirliliğini Giderme Özelliği İse Dikkati Çekiyor.

Kapasitesi 41 Bin 461 Olan Statta, 2 Bin 954 VIP, 196 Protokol, 282 Basın Ve 80 Engelli Koltuğu Bulunuyor.

123456---kopya-256.pngyesyeni-logo-final-766.png

Editör: TE Bilisim