Trabzonspor - Rabotnicki: 1-1

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Trabzonspor sahasında Rabotnicki ile uzatmada 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Trabzonspor sahasında Rabotnicki ile karşı karşıya geldi. Makedonya'da oynanan ilk maçta Rabotnicki'ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor, Trabzon'da rakibiyle uzatmada 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

Goller: Dk. 55 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 112 Kire Markoski (Rabotnicki)

Kırmızı Kart: Dk. 65 Dusko Trajcevski (Rabotnicki)

İLK YARI

7. dakikada yaklaşık 30 metrelik mesafeden Yusuf Erdoğan'ın kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı.

18. dakikada Okay Yokuşlu'nun pasıyla sağ kanattan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın ortaya çıkardığı topa kimse dokunamayınca, Trabzonspor net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

33. dakikada Erkan Zengin'in pasında topla ceza alanının önünde buluşan Okay Yokuşlu'nun plase vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Özer Hurmacı'nın yerden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü ve Rabotnicki savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ortasında, Erkan Zengin gelişine vuruşu sonrası meşin yuvarlak auta gitti.

45+2. dakikada Trabzonspor, Cardozo'nun kafa vuruşunda net bir gol fırsatını değerlendiremedi ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI

TRABZONSPOR: 1 - RABOTNICKI: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Steven McLean, David McGeachie, Graeme Stewart (İskoçya)

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Medjani, Constant, Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Cardozo

Teknik Direktör: Şota Arveladze

Rabotnicki: Bozinovski, Siljanovski, Ristevski, Ilievski, Cikarski, Petrovikj, Trajcevski, Vujcic, Sahiti, Ilijoski, Anene

Teknik Direktör: Igor Angelovski

Goller: Dk. 55 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 112 Kire Markoski (Rabotnicki)

Kırmızı Kart: Dk. 65 Dusko Trajcevski (Rabotnicki)

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Makedonya'nın Rabotnicki takımını ağırlayan Trabzonspor'un kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, deplasmanda 1-0 kaybedilen birinci maçın 11'ine göre rövanşta 6 değişiklik yaptı. Deplasmanda yapılan karşılaşmada Rabotnicki'ye karşı ilk 11'de sahaya çıkan isimlerden Uğurcan Çakır, Salih Dursun, Aykut Demir, Alper Uludağ ve Sefa Yılmaz ile Fransa'nın Lorient takımına transfer olan Waris, rövanşta başlangıç kadrosuna giremedi. Waris dışındaki diğer isimler yedek kulübesinde otururken, bu oyuncuların yerine Onur Recep Kıvrak, Okay Yokuşlu, Erkan Zengin, Özer Hurmacı, Mbia ve Cavanda görev aldı. Bordo-mavili takımda sakatlığı nedeniyle Mehmet Ekici kadroda bulunmadı. Trabzonspor'un yeni transferleri Stephane Mbia ile Luis Cavanda ise ilk kez bordo-mavili formayla resmi bir maça çıktı.

Onur Recep Kıvrak kalede

Rabotnicki ile yapılan ilk maç öncesinde kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma ile gerginlik yaşayan ve İstanbul'a dönen kaleci Onur Recep Kıvrak, rövanşta takımdaki yerini aldı. Meydana gelen sorundaki payından dolayı özür dileyen Onur, teknik direktör Arveladze tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Onur'a, bordo-mavili taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar ilgi gösterirken, kale arkası tribünleri doldu. Taraftarlar, karşılaşma öncesi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.

Editör: TE Bilisim