Trabzonlu Efsane Hentbolcular Plaj Hentbolunda Akçaabat’ta Bir Araya Geldiler.

İl dışından Trabzon’a bayram dolayısıyla gelen hentbolcular Trabzon büyükşehir belediyesi ve Akçaabat ilçe belediyesi tarafından Yaylacık mahallesi Mustafa Cumur parkı sahil kumsalında yapılan plaj sporları tesisleri hentbol sahasında güzel bir etkinliğe imza attılar...

40 yıllık hentbol sporundan gelen dostluklarını anlamlı bir mesaj için etkinliğe destek veren Trabzonlu veteran hentbolcular amaçlarının, Türkiye’de ilk defa dört branşın aynı anda oynandığı (Futbol, Hentbol, Voleybol ve Korfbol) sahaların tanıtımına destek vermek olduğunu belirttiler.

Veteran hentbolcuların Hepsi kendi alanlarında yetkin ve etkin olan bu sporcular başlangıçta ulusal sonrasında uluslararası plaj oyunları için Akçaabat sahillerinin ideal bir yer olduğunu ilettiler.

1-(4)-062.jpg

Trabzonlu Veteran Hentbolcular Yaptıkları Ortak Açıklamada;

“Trabzon büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu ve Akçaabat ilçe belediye başkanı Osman Nuri Ekim, bu tesisleri yapmakla çok önemli bir avantaj sağlamışlardır. Ayrıca bu tesislerin Türkiye’de bir ilk olması Trabzon’umuzun tanıtımında etkin olacağını düşünmekteyiz.

Akyazı’dan başlayarak Yıldızlı, Söğütlü, Yaylacık, Darıca, Salacık, Akçakale ve Mersin sahil bandında plaj oyunları anlamında yapılabilecek her türlü organizasyon çok daha kolay olacak ve şehre büyük bir heyecan katacaktır.

Akdeniz ülkeleri arasında yapılan plaj oyunlarının bir benzerini de Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle plaj oyunları organizasyonu yapmak şehrimiz adına çok önemli bir aktivasyon olup bunun için çaba harcanmalıdır. Trabzon’umuza özelinde Akçaabat’ımıza turizm ve spor anlamında çok önemli bir ekonomik girdi sağlamanın yan ısıra kültürel ve sosyolojik gelişmeleri de oluşturacaktır.

1-(5)-056.jpg1-(2)-075.jpg1-(3)-071.jpg1-(1)-085.jpg1-(6)-044.jpgb-569.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim