Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan organizasyonla öğrenciler geleneksel oyuncaklarla tanıştı. 2 gün süren etkinlikte Trabzon’dan 10 ilköğretim okulundan gelen öğrenciler hem geleneksel oyuncaklarla tanıştı hem de bu oyuncakların nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneğinin (GOperatif), Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle GENÇDES Programı kapsamında uygulamaya koyduğu “Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi” Projesi kapsamında seçilen ve üretilen oyuncaklar büyük ilgi gördü. Proje kapsamında üretilen oyuncaklar ile buluşan çocuklar keyifli anlar yaşadı. Etkinliğe katılan öğrenciler geçmiş nesillerin oynadığı oyuncakların çok ilginç ve eğlenceli olduğunu belirterek organizasyonu gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ve diğer katılımcılara teşekkür ettiler. Özellikle, bez bebek, bilyalı araba, fındık dalından ok ve yay, portakal kabuğu patlatan patlanguç, çivilitahtada futbol oyunu, gazoz kapağı, gugil gibi oyuncaklar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Projeye katılarak çocuklarla oyun oynayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, çocuklar için oyun ve oyuncakların önemine dikkat çekerken uyarılarda bulundu. Akkaya, “Aslında unutulmuş değil, unutulmaya yüz tutmuş, çocuklarımızın belki filmlerde görebileceği oyunları ve oyuncakları kendilerini tanıtma şansı bulduk. Günümüzde çocuklarımıza çok kıymet veriyoruz, teknolojik açıdan çok imkana sahipler ama bizim çocukluğumuzdaki gibi şanslı değiller. Yalnız oynuyorlar, yalnız zaman geçiriyorlar. Halkubi çocuk oyuncaklarla ve birbiri ile oynayarak büyür. Bizim çocukluğumuzda nasıl gazoz kapağını oyuncağa dönüştürdüğümüzü, fındık dalından nasıl ok ve yay yaptığımızı, çoraptan nasıl bebek yaptığımızı burada çocuklarımızla hep beraber yaşadık ve bu oyuncakları kendilerine armağan ettik. Kültürümüzü yaşatsınlar, oyuncak yaparak neler başarabileceklerini görmelerini istedik. Katılım gösteren okullarımızın idarecilerine, çocuklarımızın velilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

123456---kopya-20171122195155.png

Editör: TE Bilisim