Trabzonlu 32 Yıllık Cerrah, Op. Dr. Ayhan Çağılcı, Bir İlke Daha İmza Attı.

Doktorların hayatı hiç de kolay değil. Yıllarca süren eğitim hayatının ardından sürekli kendini geliştirme ve mesleki hayatta tutunma çabasıyla sadece bir ideal değil, aynı zamanda zorlu bir yaşam yolculuğu… Şüphesiz doktorların görevi bizi iyileştirmek; fakat öyle doktorlar var ki sadece onları gördüğünüzde “hasta” olma ihtimaliniz yüksek. Bu haberimizde klasik doktor imajından uzak, sürekli kendini yenileyen işinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen, doktorluk mesleğini aşırı derecede seven, hastalarına şifa dağıtan,10 binlerce, milyonlarca hastasını iyi eden, geliştirdiği ameliyat teknikleriyle başarıdan başarıya emin ve güvenli adımlarla koşan,  tıp aktüerlerine giren Opr. Dr. Ayhan Çağılcı’nın birkaç gün önce gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatının haberini sizlerle paylaşacağız…

81 yaşındaki acil hastaya 50 cm karın duvarı operasyonu yapan Opr. Dr. Ayhan Çağılcı hastayı sağlığına kavuşturdu.

Trabzonlu başarılı Doktor Ayhan Çağılcı 32 yıllık meslek hayatı boyunca, damar greftinden makata sfinkter, ligasür teknolojisi ile anoplasti tekniklerini kullanarak ve yılda binin üzerinde ameliyat yaparak rekorlar kıran Dr. Çağılcı, bir ilkede Akçaabat ilçesinde imza atarak tıp tarihine geçti.

En büyüğü 30 *30 cm olan karın duvarı yamalarını birbirine bağlayarak, 81 yaşındaki acil bir kesi fıtığı hastasına, 50 cm’lik dual mech ile ventral herni tamiri yaparak hastayı sağlığına kavuşturdu.

37d27390-8d1f-4b3e-8d4e-2fd2dfe95591-001.jpg

81 YAŞINDAKİ HASTANIN HİKÂYESİ

81 yaşındaki hasta Ha. Di...10 yıl önce 7 gün arayla 2 kez acil böbrek ameliyatı oluyor, ikinci ameliyatta sağ nefrektomi yapılıyor.(yani sağ böbreği alınıyor)ameliyattan kısa bir süre sonra kesi hattında fıtıklaşma oluyor. Ancak hasta ileri yaşta olduğu için Hastanın karın duvarı 10 yıllık bir sürede sağ paramedian kesiden başlayarak tümüyle silindeğinden 10 yıl süreyle bu fıtığın verdiği rahatsızlıklar nedeniyle mükerrer hastanelere gidiyor. Ancak yaşlı olduğu için ameliyat önerilmiyor. Yıllar içinde kesi fıtığı büyüyor ve bağırsak tıkanıklığı gelişiyor. Acilen bu hasta sahibi bu ameliyatı yapabilecek bir doktor arıyor. ve tavsiye üzerine Opr. Dr.Ayhan Çağılcı ’ya getirilerek ameliyatı gerçekleştiriliyor.

TIP TARİHİNDE ENDER GÖRÜNEN YAMA OPERASYONU YAPILDI

Tıp tarihinde ender görünen bir boyutta kesi fıtığı ile karşılaşan Dr.Ayhan Çağılcı 30x30+20x15 iki adet yama ile toplam 50 cm’lik suni karın duvarı yaptı ve hasta sağlığına kavuştu.30x30 yamayı 20x15 cmlik yamaya dikerek yapmış olduğu 50 cm’lik yama ile karındaki dev kesi fıtığını tamir etti. Hasta sağlığına kavuştu.

HASTA TABURCU OLACAK

Tedavi gördüğü hastanede her geçen gün iyiye giden hasta HA. Dİ.28 EYLÜL Pazartesi günü taburcu olacak. Başarılı Doktor Ayhan Çağılcı haber sitemize yaptığı kısa açıklamada “En büyük dual mech dediğimiz 3 tabaka yama ile yapılan plastik karın duvarı malzemesinden 2 adet birbirine dikilerek suni-plastik karın duvarını hastamıza yaptık. Şifa ile evine taburcu edeceğiz. Mesleki hayatım boyunca Bu kadar geniş bir karın duvar cerrahisi ilk kez yaptım ve tıp tarihinde de yapıldığına dair yazılara rastlamadım. Açıklamasında bulundu.

d21606e2-202f-4478-9384-1f21ae3f9222-(1).jpgb-524-028.jpg

 

Editör: TE Bilisim