Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Karaağaç Yaylası mevkiinde bu sabah terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışma sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ancak yoğun çabalara rağmen kurtarılamayıp şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz için İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehidin babası Kerim Çetingöz ve annesi Huriye Çetingöz ile sivil halk ve askeri yetkililer katıldı.

Baba Kerim Çetingöz konuşmasıyla duygulandırdı

Baba Kerim Çetingöz törende yaptığı konuşmada "Dedem Osman Gazi'nin ismini oğluma verdim. Bir Osman Gazi ölür ama bin Osman Gazi dirilir. Sanmasınlar ki vatan sahipsiz kalır. Bir tane oğlum vardı ama bin tane Osman Gazi de geriden geliyor. Bu ülkeyi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" dedi.

Şehidin babasının bu konuşmasının ardından şehidin naaşı, cenaze aracına götürülürken baba Kerim Çetingöz de askerlerle birlikte oğlunun cenazesini omuzladı. Bu sırada alanda bulunan sivil vatandaşlar, "Trabzon'dan şehit çıkması zorumuza gidiyor. Dik duruşundan dolayı seni tebrik ediyoruz. Helal olsun senin gibi babaya. Bizim de evladımız gitti" dedi. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Yozgat’a gönderilmek üzere Trabzon Havalimanı’na doğru yola çıktı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz Kimdir?

Şehit Osman Gazi Çetingöz  28 Mayıs 1993 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli Derince ilçesinde tamamladı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz Yenifoça Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı’nda eğitimini tamamladı ve 3 Nisan 2017 tarihinde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’nda göreve başladı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz Trabzon Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Karaağaç mevkiinde 16 Mayıs 2017 tarihide  07.55 sıralarında bölücü terör örgütüyle çıkan çatışma sonucunda şehit oldu.

   img_5099.jpgimg_5111.jpgimg_5117.jpgimg_5121-001.jpgimg_5125.jpgimg_5135.jpgimg_5149.jpgimg_5160.jpg123456---kopya-820.pngyesyeni-logo-final-20170516222256.png

FOTO - HABER   u---kopya-001.jpg

 

 


 

Editör: TE Bilisim