Dünya Ticaret Merkezi’nin Yerine Yaptırılacak Olan Beş Yıldızlı Otelin Sözleşmesi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün Katılımıyla İmzalandı.

Valilik B Toplantı Salonunda Gerçekleştirilen Toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak,  Liva İnşaat, Ticaret Turizm Ve Otelcilik Limited Şirketi Sahibi Dubaili İşadamı Necdet Kerem, Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu Ve Beraberindekiler Katıldı.

Yapılacak Olan Otelin İhale Süreci Hakkında Bilgi Veren Vali Öz, “Trabzon İçin Bugün Önemli Bir Yatırımın Sözleşmesini İmzaladık. Geçen Yıldan Başlayan Bir Süreç Vardı. Dünya Ticaret Merkezi Binamızın İlimiz Ekonomisine Kazandırılması Ve Daha Fonksiyonel Hale Getirilmesi İçin Bir Dizi Çalışma Sürdürülmüş, Yönetim Kurulumuz Tarafından İhaleye Çıkarılmış Ve Teknik Şartnameler Belirlenerek İhale Gerçekleştirilmişti. 15 Gün Önce Yapmış Olduğumuz Yönetim Kurulu Toplantısında Da Gerekli Değerlendirmeleri Yaptık.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILACAK

Şartnamemize Ve Daha Önceki Çalışmalara Uygun Olarak Teklif Veren Firmayla Sözleşmenin Detaylarını Görüşerek Sözleşme İmzalamaya Karar Verdik. Dünya Ticaret Merkezimizin Mevcut Binasının Da Bulunduğu Arsasına Yap-İşlet-Devret Modeliyle Beş Yıldızlı Otel, Çok Amaçlı Kongre Merkezi Ve Fuar Alanından Oluşan Bir Kompleks Yapıp Bunu Bölgemizin-Ülkemizin Ve Trabzon’umuzun Ekonomisine Kazandıracağız” Dedi.

İKİ YIL İÇERSİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Yapılacak Olan Yatırımın Yaklaşık Maliyetinin 95 Milyon Dolar Civarında Olduğunu Belirten Vali Öz, 5 Yıldızlı Otelde 330 Standart Oda, 44 Süit Oda 4 Adet Kral Dairesinin Bulunacağını Söyledi. Yaklaşık 700 Yatak Kapasiteyle Hizmet Verecek Olan Otelin İçersinde Ayrıca 2 Bin Kişilik Çok Amaçlı Kongre Merkezi, 7 Bin Metrekarelik Fuar Alanı Da Olacak. Projenin 2 Yıl İçersinde Tamamlanmasının Hedeflendiğini Belirten Vali Öz, “Projenin Yapımına Yapı Ruhsatının Alınmasından Hemen Sonra Başlanacak Ve Yaklaşık 2 Yıl Gibi Bir Sürede İnşaatın Tamamlanarak Buranın Hizmete Sokulması Hedefleniyor” Dedi.

BÖLGEMİZ VE İLİMİZ İÇİN GÜZEL BİR YATIRIM

Vali Öz, “Bu İlimiz Ve Bölgemiz İçin Çok Güzel Bir Yatırımdır. Bu Yatırımla Beraber Var Olan Fuar İmkanımızı 7 Bin Metrekare İle Geliştirip Devam Ettireceğiz. İlimizin Ve Bölgemizin En Büyük İhtiyaçlarından Birisi Olan Büyük Bir Kongre Merkezine Kavuşmuş Olacağız. Aynı Zamanda Da Bu Beş Yıldızlı Otel İle İlimizdeki Konaklama Kapasitemizi Arttırarak Zaten Gelişmekte Olan Turizm Potansiyelini De Daha Çok Geliştirmiş Olacağız. Bu Sürece Katkı Veren Herkese, Teklif Vererek Bu İşi Sahiplenen Şirketimizin Sahibine Ve Yöneticilerine Teşekkür Ediyorum. Sözleşmenin İlimiz, Bölgemiz İçin Hayırlı Olmasını Diliyoruz” Dedi.

İşadamı Necdet Kerem De, “Hiçbir İşimizi Yarıda Bırakmadık. Trabzon’a Layık Bir Yatırım Olacak. En Kısa Zamanda İnşaatına Başlayıp Bitireceğiz” Dedi. Konuşmaların Ardından Vali Ve Beraberindekiler Yaptırılacak Olan Otelin Sözleşmesini İmzaladı.

Editör: TE Bilisim