Karadeniz'de Hava Sıcaklıklarının Mevsim Normallerinin Üzerinde Olması, Yalancı Bahar Yaşanmasına Neden Oldu. Her Mevsim Çalışkanlığıyla Bilinen Karadenizli Kadınların Hayatında İse Değişen Bir Şey Yok...

Trabzon’un Tonya İlçesinde, Sıcak Hava Nedeniyle Pek Çok Endemik Bitki Türünün Yanı Sıra Bazı Meyve Ağaçları Çiçek Açtı, Karayemişler İse Meyve Vermeye Başladı.

Kış Mevsimi Olmasına Rağmen Bahardan Kalma Günlerin Yaşandığı İlçede, Yenidünya Ve Erik Ağaçları Erken Çiçeklenirken, Bazı Karayemişler İse Meyve Vermeye Başlaması İlgi Çekti. Çiçek Veren Meyvelerin Yanı Sıra Yaşanan Durumdan Nasiplenen Arıların Hummalı Çalışması İlgi Odağı Oldu.

1-(13)-(1024x639).jpg

Karadenizli Kadınlar İse, Hava Durumunu Fırsata Dönüştürerek, Bağ Ve Bahçe İşlerine Yöneliyor.

İlçede Tarım Ve Hayvancılıkla Uğraşan Ayşe Yıldız, “Havalar Güzel Olunca Yenidünya Ağaçları Çiçek Açtı, Meyve Vermeye Başladı. Karayemişler, Erik Ağaçları Çiçek Açtı Fındıklar Tomurcuklandı. Şaşırdık” Dedi.

‘Yaz Geldi’

Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyreden Hava Sıcaklıkları Kuraklığı Da Beraberinde Getirdiğini Söyleyen Süleyman Köse, “Yaz Havası Geldi, Ağaçlar Çiçek Açtı. Kar Yağmadı Sular Akmıyor Kuraklık Oldu Diye Konuştu.

1-(10)-(880x495)-(800x450).jpg

İlçede 15 Yıldır Böyle Bir Sıcaklığın Görülmediğini Belirten Rüstem Altuntaş Da “Burada Böyle Bir Hava Görülmedi. Bütün Millet Bahçelerinde. Şu Anda Üzüldüğümüz Yer Kuraklığın Gelmesi, Susuzluktan Yakınıyoruz, Sularımız Aksa Başka Önemi Yok. Tonya Türkiye’nin Yatırım Cennetidir Bütün Yatırımcıları Tonya’ya Davet Ediyoruz. Şu Anda Tonya’da Deniz Olsa Yüzmemek Elde Değil” Dedi.

1-(11)-(1024x731).jpg1-(12)-(1024x752).jpg19438-117.jpg

Editör: TE Bilisim