Trabzon'da SGK’dan Kayıtlı İstihdamı Destekleme Seminerleri.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) Kapsamında Kayıt Dışı İstihdamı Azaltmak Amacıyla Toplumun Çeşitli Katmanlarıyla Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Ve Trabzon İl Müdürlüğü’nün Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Toplantılarda 13 Ağustos 2018 Tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Din Görevlileriyle, 14 Ağustos 2018 Tarihinde De Esnaf Odalarının Yöneticileriyle Bir Araya Geldi.

Toplantılarda Konuşan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli, Güncel İstatistiklere Bakıldığında Kayıt Dışı İstihdamın Yıllara Göre Giderek Azaldığını Belirterek Bu Konuyla Mücadelede Toplumun Her Kesiminin Üstüne Düşen Görevi Yaptığında Çok Daha İyi Bir Noktaya Gelineceğine İnandığını İfade Etti.

İl Müdürü Gedikli, Ceza Odaklı Değil Vatandaş Odaklı Bir Kurum Olduklarını Dile Getirirken Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Amacıyla İşverenlerin Çeşitli Alanlarda Faydalanabilecekleri 14 Ayrı Teşvik Olduğunu Söyledi. Bu Teşviklerin Bir Yandan İşverenlerin Yükünü Azaltırken Diğer Yandan Da Kayıt Dışı İstihdamın Önüne Geçebilmek İçin Fırsat Oluşturduğunun Altını Çizdi.

Toplantıda Konuşan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü İse Devletin Bu Alanda Kendisine 1 Adım Atanlara Karşı 3 Adım Attığını Ve Yapılabilecek İyileştirme Önerilerine Her Zaman Açık Olduklarını Belirtti.

670-847.gif123456---kopya-20180815164009.png

Editör: TE Bilisim