Trabzon'da Ramazan Etkinliklerinde Sona Yaklaşıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Yenimahalle İpekyolu Fuar alanında 7’si organize edilen Ramazan Etkinliklerinde sona yaklaşıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler 16 Temmuz Perşembe akşamı sona erecek.

Her yaştan Trabzonlunun iftardan sonra akın ettiği etkinliklerde, düzenlenen dini içerikli programların yanı sıra Mehter konserleri, şiir dinletileri, ilahi ve tasavvuf müziği konserleri beğeni ile takip edildi. Çocuklara yönelik yapılan İbiş, Tahtabacak, Hacivat-Karagöz, Pişekar-Kavuklu, Ateşbaz, Semazen, Meddah gösterileri de büyük ilgi gördü. Alışveriş yapma imkanı da bulan vatandaşlar ayrıca açık ve kapalı alanlarda çay içmenin ve sevdikleri ile sohbet etmenin keyfini yaşadı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, huzurlu bir ramazan ayı geçirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını kaydederek, “Trabzon’da ramazan barıştır, kardeşliktir, ekmeğini paylaşmaktır mesajını tüm dünyaya verdik. Bu mübarek ay boyunca düzenlediğimiz etkinliklere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere düzenlenen etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim