Trabzon'da Ramazan Etkinlikleri Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ramazan Etkinlikleri’nin 7’si vatandaşların yoğun katılımı ile açıldı.

Yenimahalle’deki İpekyolu Fuar alanında gerçekleştirilen ve 16 Temmuz Perşembe günü sona erecek etkinliklerin açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun yanı sıra kamu kurum yöneticileri, bürokratlar, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dini sohbet programları, Hacivat-Karagöz, skeçler, Meddah gösterileri, ney dinletileri, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi programların yer alacağı etkinliklerin açılışı Trabzon Büyükşehir Belediye Kanuni Mehter Takımının verdiği konser ile başladı.

2015 Dünya Kur’an’ı Kerim okuma birincisi Ferruh Muştuer’in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile unutulmaz bir Ramazan akşamının yaşandığı açılışta konuşan Başkan Gümrükçüoğlu "Ramazan barıştır, kardeşliktir, hoşgörüdür, ekmeğini paylaşmaktır. Bu mesajı bugüne kadar sizlerin sayesinde verdik. İnşallah aynı ifadeyi yaşayarak ve yaşatarak bu yıl da bütün dünyaya göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Trabzon’da da aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 7’sini gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Konuşmasında Ramazan ayının tefekkür ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, "Topyekûn Trabzon olarak birbirimize kardeşçe sarılacağız. Birbirini hoş göreceğiz. Ramazan tefekkür ayıdır, Ramazan ibadet ayıdır, kendimizi muhasebe etmemizin ayıdır. Böyle yaşayacağız inşallah ve inanıyoruz ki bu yaşayışla şehrimizi, ülkemizi ve bütün dünyayı daha güzel yarınlara taşımış olacağız" dedi.

İslam coğrafyasında ve bütün dünyada zulmün son bulması için dua ediyoruz.

Editör: TE Bilisim