Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilecek olan Yarı Maraton, 10 km Koşusu ve Halk Koşusuna katılmaya Trabzon halkını davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon tarihinin yaşatılacağı Şehir Müzesinin açılışının da Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü olan 24 Şubat’ta gerçekleştireceklerini kaydetti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle 19 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 2’inci 10 km Koşusu ve 22’inci Halk Koşusu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlediler. Başkan Gümrükçüoğlu, organizasyonun sponsoru olan İpragaz Firması yetkilisi AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Nihat Demir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda söz konusu spor organizasyonlar ile ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TÜM HALKIMIZI KATILMAYA DAVET EDİYORUM

Büyük bir medeniyet kenti olan Trabzon’un ülkemizin ve bölgesinin en önemli spor merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon bunu geçmişinden beri yaşıyor ve bu yıl 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile devam ettirecek. Bu Yarı Maratona, 22 yıldır olduğu gibi Halk Koşusunu da katmış olacağız ve geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz 10 bin metre (10 km) yarışının da 19 Şubat’ta 2’incisini gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesile ile hem Halk Koşusu, hem 10 bin Metre Koşusu ve Yarı Maratona bütün halkımızı katılmaya davet ediyorum” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HALKIMIZ İZLESİN DİYE PARKURU DEĞİŞTİRDİK

Değerlendirmesinde Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunun parkurunda bu yıl değişiklik yapıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, bu vesile ile Trabzon halkının etkinlikleri seyretmesinin amaçlandığını kaydetti. Yarı Maraton, 10 km Koşusu ve Halk Koşusu ile ilgili açıklamalarını sürdüren Gümrükçüoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl parkuru Atletizm Federasyonu ile istişare ederek uluslararası ölçümcüler eşliğinde değiştirip yarışı Atatürk Alanı’ndan başlatarak Maraş Caddesi’ni takiben eski Sahil Yoluna inerek halkımızın da etkinlikleri seyredebilmelerini amaçladık. Yarı Maraton 19 Şubat Pazar günü koşulacak ve 09.15’te başlayacaktır. Söz konusu organizasyona her yıl ülkemizden yüzlerce atletizm lisanslı sporcunun yanı sıra Türkî cumhuriyetlerden ve çeşitli ülkelerden sporcular katılmaktadır. Yarı Maratona geçen yıl toplamda 328 yerli ve yabancı lisanslı sporcu katılmıştır. Bu yıl ise Yarı Maratona katılmak için 411 sporcu kayıt yaptırmıştır ver başvurular 18 Şubat Cumartesi akşamına kadar devam edecektir. 10 bin km Koşusu da Yarı Maraton ile aynı güzergâhta olacak fakat tek tur olarak Cemal Kamacı Spor Merkezi önünde sona erecektir. Ayrıca düzenleyeceğimiz Halk Koşusunda insanlarımızla, çocuklarıyla-büyükleriyle buluşmayı çok arzu ediyoruz ve tüm halkımızı Halk Koşusuna katılmaya davet ediyoruz. Halk Koşusu Pazar günü saat 09.00’da Büyükşehir Belediye binamız önünden başlayacaktır. Halk Koşusunun parkuru 5 km’dir.”

GÜMRÜKÇÜOĞLU: DERECEYE GİRENLERİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, yarışmalarda dereceye girenlere verilecek ödülleri de kamuoyuna arz etti. Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her yıl olduğu gibi bu yılda derece yapanlara mütevazı hediyeler takdim etmeye çalışacağız. Yarı Maratonda erkekler ve bayanlar kategorilerinde birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere bin, dördüncülere 500, beşincilere 300 dolar ödül vereceğiz. Elbette yabancı para birimlerini kullanmadığımız için bu miktarların TL karşılığını derece yapan sporcularımıza takdim edeceğiz. 10 km Koşusunda birincilere bin TL, ikincilere 750 TL ve üçüncülere 500 TL ödül vereceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda veteranlarımızı da ödüllendireceğiz. Veteran kategorisinde birincilere 500 TL, ikincilere 300 TL, üçüncülere 200 TL ödül vereceğiz. Halk Koşusunda ise birincilere 750 TL, ikincilere 500 TL, üçüncülere 300 TL ödül vereceğiz. Tüm halkımızı Pazar günü şehrimizin bu önemli spor organizasyonlarına katılmaya davet ediyorum.”

YAVUZ: SPOR, BİR TAKIM SORUNLARI ORTADAN KALDIRIYOR

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede bu etkinliklerin Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü vesile ile düzenlendiğini hatırlatırken, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Neticede bu etkinlikler şehrimiz ve insanlarımız için iyi birer fırsattır. Dün Gençlik ve Spor Eylem Planını masaya yatırdık. Dört kurumun ortaklaşa yapacağı faaliyetleri masaya yatırdık. Sporu layıkıyla yapılır hale getirildiğinde hem toplumumuzda karşılaşacağımız bir takım sorunlar önlenmiş oluyor hem de sağlık giderleri ciddi şekilde azalıyor. Bu vesile ile bir kez daha tüm halkımızı koşulara katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU:ŞEHİR MÜZESİNİN AÇILIŞINI 24 ŞUBAT’TA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü olan 24 Şubat’ta açılışı gerçekleştirilecek olan Trabzon Şehir Müzesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Şehir Müzesinin Trabzon’a kazandırılması için üç yıldır gayretlerini sürdürdüklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’a şehir müzesi kazandırmak için dönemin Valisi merhum Recep Kızılcık’tan binanın Belediyemize devrini istedik. ‘Hemen’ dedi. Biz projeyi hazırladık, tadilata başladık, çalışmalarımıza devam ederken Oltan Vakfı yetkilileri çıktı geldi, ‘bu işin geri kalanını biz üstlenelim, bizim sosyal projemiz olsun’ dediler. Şehir adına şükranlarımı sunuyorum. Tarihi Kentler Birliği ve şehirlerdeki bu tür müzelere hizmet veren ÇEKÜL Vakfı’nın çok hizmetini gördük. ÇEKÜL Vakfı yöneticileri ‘biz Türkiye’de çok şehir müzesi yaptık, destek olduk ama Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle en değerli yerde şehir müzesi yapıldığını görmedik, bunu ilk kez görüyoruz. Bu müze 24 saat yaşar’ dediler. Açılış töreninde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da hazır bulunacaktır. Tüm halkımızı Şehir Müzesi’nin açılışına ve ziyaret etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.  

123456---kopya-507.pngyesyeni-logo-final-20170215174333.png

Editör: TE Bilisim