Trabzon'da Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle Trabzon madde bağımlılığı ve farkındalık projesi kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği’nin düzenlediği çalıştayda konuşma yapan TSGİAD Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, “Uyuşturucu bağımlılarının tedavisi ve topluma yeniden kazandırılması için harcanan emek ve maliyet, önleme boyutunda harcanan emek ve maliyetten çok daha fazlasını gerektirmektedir” dedi.

Trabzon’da 656 kayıtlı uyuşturucu kullanıcısının olduğunu belirten Sakarya, “Trabzon Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Trabzon’da da uyuşturucu kullanımı eğilimi, ülke genelindeki eğilime benzerlik göstermektedir. Mevcut durumda Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nde 656 kayıtlı dosya bulunmaktadır. 2014 yılında 2013 yılına oranla yüzde 30 oranında yeni kayıt ortaya çıkmıştır. Bu istatistiki bilgi, il düzeyinde 656 kayıtlı kullanıcı olduğunu göstermektedir ki, ciddi bir riskle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Madde bağımlılığı, sosyal bir olgudur ve bu sorunun çözümü, yine kendi içinde saklıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim