Trabzon'da Koronavirüs Tedavisi Gören Hasta Sayısı

Çin’de Başlayarak Tüm Dünyada 1.6 Milyon Kişiye Bulaşan Koronavirüs, Türkiye’de De Salgına Dönüşürken Trabzon’da Virüsün Bulaştığı Kişi Sayısı Belli Oldu. Trabzon'da Koronatedavisi Gören 3 Hastanın İyileşerek Taburcu Olduğu Kaydedildi.

Trabzon’da Koronavirüs Hastalarının Önemli Bir Bölümünün Tedavi Gördüğü Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde Son 24 Saatte Yeni Pozitif Vaka Çıkmazken 3 Kişinin İse İyileşerek Taburcu Olduğu Kaydedildi.  3 Kişinin İyileşerek Hastaneden Ayrılmasının Ardından Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde Dün 99 Olarak Açıklanan Pozitif Vaka Sayısının İse Bugün 96’ya Düştüğü Bildirildi.

KARANTİNA SAYISI YÜKSELDİ.. 

Pozitif Vaka Sayısında Yaşanan Bu Olumlu Gelişmeye Karşın, Karantina Ve Yoğun Bakım Sayılarında İse Artış Olduğu Gözlendi. Hastanede Dün 8 Olan Yoğun Bakımda Yatan Hasta Sayısı Bugün 9’a Çıkarken, 66 Olan Karantina Sayısı  Da Yine Son 24 Saatte 4 Artarak 70’e Yükseldi.

Karantina Da Hastalar Bilindiği Gibi Koronavirüs Bulaştığı Olası Olarak Değerlendirilen Kişiler. Virüsün Bulaştığını Gösteren Bulguların 14 Günlük Bir Sürede Ortaya Çıkmasından Dolayı Bu Kişiler Hastanede İzole Altına Alınıyor. Karantina Altında Tutulanlara Belirtilerin Ortaya Çıkması Durumunda Testler Uygulanırken, Pozitif Çıkması Durumunda İse Tedaviye Başlandığı Kaydedildi.

b-322.jpg

Editör: TE Bilisim