Trabzon’da Karantina Uygulanan Yer Sayısı Artıyor

Trabzon’da Koronavirüs Vaka Sayısındaki Artış Nedeniyle Karantina Tedbiri Uygulanan Yer Sayısı 836’ya Yükseldi. Vatandaşlar, Vakaların Yayılımına Pozitif Olanların Temaslılarını Gizlemesinin Etkili Olduğunu Belirtiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Açıkladığı İl Bazlı Koronavirüs Haritasında 13- 19 Mart Tarihleri Arasında İllere Göre 100 Bin Nüfusta Görülen Koronavirüs Vaka Sayısına Göre, ‘Çok Yüksek Riskli’ İller Arasında Bulunan Trabzon’da, Vaka Artışı Yaşanan Bölgelerde Karantina Uygulaması Kararı Alınıyor. Kentte, 7 Apartman, 2 Pansiyon, 823 Ev, 1 Kurs Ve 3 Mahalle Olmak Üzere Toplam 836 Noktada Karantina Tedbiri Uygulanıyor.

trabzonda_karantina_uygulanan_yer_sayisi_artiyor_h868677_22f50.jpg

‘Pozitif Olduğunu Gizleyenler Var’

Kentte Karantina Tedbiri Uygulanan Yer Sayısının Artmasına Rağmen Cadde Ve Sokaklarda İnsan Yoğunluğu Sürüyor. Vatandaşlar, Vakaların Yayılımına, Pozitif Olanların Temaslılarını Gizlemesinin Etkili Olduğunu Belirtiyor.

Vatandaşlardan Ceyhun Yıldırmış, “Trabzon’da Dışarıdaki Kalabalık Ortada. İnsanlar Dışarıda Kurallara Uymadığı Gibi Karantinaya Alınan İnsanlarında Kurallara Uymadığını Görüyoruz. Akraba, Eş, Dost Ziyaretleri Maalesef Ki Bölgemizde Çok Fazla. Evlerde Genellikle Kurallara Zaten Uyulmuyor. Pozitif Olup Köye Kaçan İnsanlar Var. Köy Gibi Yerlerde Pozitif Olup Bunu Gizleyen Ve Etrafta Dolaşanlar Da Oluyor. Kurallara Uyulması Gerekiyor” Diye Konuştu.

‘Kimse Şeffaf Davranmıyor’

Yanındaki İnsandan Bile Pozitif Olduğunu Gizleyenlerin Olduğuna Değinen Halim Reis, “Kurallara Uyulsaydı Zaten Trabzon’da Vakalar Bu Kadar Yüksek Olmazdı. Demek Ki Bir Yerde Büyük Bir Boşluk Var. İnsanlar Evlerinde Durmuyorlar. Hasta Olduğunu Bile Bile Gezen İnsanlar Var. Kimse Şeffaf Davranmıyor. Yanındaki İnsana Ben Pozitifim Demiyor. Kendini İzole Eden, Karantina Kurallarına Uyan Çok Az Sayıda İnsan Var. Herkes Kafasına Göre Takılıyor” Şeklinde Konuştu.

‘Yasaklara Maalesef Uyulmuyor’

Merve Celap İse, “Vakalar Çok Yüksek Trabzon’da. Ama Yine De Sokaklar Oldukça Kalabalık. Pozitif Olduğu Halde Sırf Karantinaya Alınmamak İçin Hastaneye Gitmeyip Dolaşan İnsanlar Var. Hem Kendilerini Hem De Bizi Tehlikeye Atıyorlar. Yasaklara Maalesef Uyulmuyor. Çok Kişiyi Bu Hastalıktan Kaybettik” Dedi.

1-(2)-288.jpg

Editör: TE Bilisim