Trabzon'da İlginç Ebru Denemesi

Trabzon’un Zağnos Vadisi’nde İlginç Ebru Denemesi Başarıyla Sonuçlandı. Trabzon’un Farklı Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören 200 Öğrenci Aynı Anda 100 Teknede Ebru Yaparak İlginç Bir Denemeye İmza Attı.

Trabzon’da, Resim Öğretmeni Ve Ebru Sanatçısı Ali Şentürk, Önderliğinde Öğrenciler Zağnos Vadisi’nde İlginç Bir Denemeye İmza Attı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kültür Ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız’da Deneme Rekoruna Katılırken Gümrükçüoğlu Başlangıç Öncesi Öğrencileri Motive Eden Bir Konuşma Yaptı.

Folklor Gösterisinin De Yer Aldığı Denemede Öğrenciler Daha Sonra Aynı Anda Ebru Sanatını Gerçekleştirirken Konuyla İlgili Değerlendirmede Bulunan Ali Şentürk, Denemenin Amacına Ulaştığını Söyledi.

Şentürk, Daha Öncede Guinness Rekorlar Kitabına Girdiğini Kaydederek, “700 Kişi İle Ebru Yaparak Amacımıza Ulaştık. Daha Önce 24 Metrekare, 46 Metrekare Ebru Sanatı Yaparak Guinness Rekorlar Kitabına Girdim. 61 Metrekare İki Kere Ebru Yaptım. Burada 100 Teknede 200 Öğrenci İle Ebru Yaptık. Toplam 700 Tane Öğrencim Var. Günümüzde Ebru Sanatına Çok Büyük Bir İlgi Var” Diye Konuştu.

Editör: TE Bilisim