Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2016-2017 Sezonunun İkinci Oyunu Olan "Boş Odalar"I Sanatseverlerin Beğenisine Sunacak.

Stanislav Stratiev'in Yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye Uyarladığı, Bilge Emin'in Yönettiği, Fatih Topçuoğlu, Utku Ölmez, Selin Poyraz Ve Elvan Tibukoğlu'nun Rol Aldığı Oyunun Işık Tasarımı Nihat Bahar, Dekor Ve Kostüm Tasarımı Nurullah Tuncer, Müziği Çağrı Beklen Ve Koreografisi De Aslı Öztürk'e Ait.

Yüzleşme, Kendisiyle Hesaplaşma Ve Anlamsız Bir Hayatın Hikayesinin Anlatıldığı Oyunun Konusu Özetle Şöyle:

"Aleks, Her Sabahki Gibi Kahvaltısını Yapar Ve Bir Anda, Nedeni Belli Olmadan, Sırtıyla Duvarın Düşmesine Engel Olur. Burada Yunan Mitolojik Kahramanı Atlas'a Gönderme Yapılır. Atlas, Olympos'a Saldırdığı İçin Zeus Tarafından Gök Kubbeyi Omuzlarında Taşımakla Cezalandırılmıştır. Aleks De Tıpkı Atlas Gibi Kararsızlık Sonucu Dünyayı Sırtında Taşımakla Yükümlüdür. Artık Eşi Ve Oğlu Vladimir İle Gerçek Bir İlişkisi Kalmamıştır. Aleks'in Manevi Boşluğu, 'Jean Paul Sartre' Adlı Bir Hırsız Tarafından Anlamlandırılmış Olsa Da Sonunda Onun Da Tıpkı Aleks Gibi Sıradan 'Kayıp Bir Ruh' Olduğu Anlaşılır."

Oyun, Bugün, Yarın Ve 4 Mart Cumartesi Günü Seyirciyle Buluşacak.

"Define Adası" Çocukların Beğenisine Sunulacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, Sezonun İlk Çocuk Oyunu "Define Adası"Nı Küçük İzleyicilerin Beğenisine Sunacak.

Robert Louis Stevenson'un Yazdığı, Berna Kılınçer Ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye Çevirdiği Oyunun Yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp Üstleniyor.

Dekoru Cenk Oral, Kostümleri Özge Akarsu, Işık Tasarımı Nihat Bahar'a Ait İki Perdelik Oyunun Müziklerini Yusuf Yalçın Hazırladı.

Kukla Tasarımı Ve Uygulaması Ayten Öğütcü Tarafından Yapılan Oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı Ve Vural Özcelep Rol Alıyor.

Eserde, Efsanevi Korsan Kaptan Flint'in Sakladığı Define Haritasını Bulan Jim Hawkins Ve Haritayı Ele Geçirmek İçin Onun Peşine Düşen Uzun John Silver Ve Kaptan Flint'in Eski Tayfalarının Hikayesi Anlatılıyor.

Oyun, 5 Mart Pazar Günü Saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde İzleyici İle Buluşacak.

Solo Konseri

Anadolu Müziğini Batı Enstrümanlarıyla Birlikte Kullanan Ahmet Aslan, Trabzon'da Müzikseverlerle Buluşacak.

Konser, 5 Mart Cumartesi Günü Saat 19.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Gerçekleştirilecek.

123456---kopya-554.pngyesyeni-logo-final-20170302124925.png

 

 

Editör: TE Bilisim