Trabzon'da Facebook Tehlikeleri Anlatıldı

Trabzon'da Siber Suçlar Şubesi Sosyal Medya Bilinci Eğitimi Veriyor

Sosyal Medya” Her Geçen Gün Tehlikeli Hal Alamaya Devam Ediyor. Yaşları Küçük Çocuklar Özellikle Cinsel İstismar Suçlarına Maruz Kalıyor. Bu Durumun Önüne Geçmek İsteyen Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri, Sosyal Medya Bilincini Kazandırmak Üzere Trabzon’da Eğitim Gören Ortaokul Ve Lise Öğrencilerini Bilgilendirmek İçin Seminerler Veriyor.

SİBER Trabzon’un Hedeflerinin Arasında İnternet Ortamında Çocuk İstismarı İle İnternet Ve Sosyal Medya Kullanımının Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkileri Ve Barındırdığı Risklerin Önlenmesi Bulunuyor. Bu Kapsamda Kasım Ayında 3 Farklı Lisede Eğitim Gören 500 Öğrenci SİBER Suçlar Personeli Tarafından Bilgilendirildi. Seminere Katılanlara İse; Kitapçık Ve Defter Ayracı Dağıtıldı.

Haber61.Net Edindiği Bilgiye Göre; Trabzon’da Sosyal Medya Üzerinden İşlenen Suçlar Arasında Cinsel İstismar Ve Dolandırıcılık Sucunun Fazla Olduğu Dikkatlerden Kaçmıyor. Bu Suçlar Takip Eden Diğer Olaylar İse; Tehdit Ve Hakaret Olduğu Gözlemlendi. 2015 Yılı İçerisinde 390 Ayrı Suç İşlendiği Resmi Kayıtlarda Yerini Aldı. Uzmanlar Aileleri Özellikle “Cinsel İstismar” Olayları İçin Uyarıyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

Editör: TE Bilisim