Trabzon'da Engeller Birlikte Aşılıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engelli okulları, sivil toplum temsilcileri, engelliler ve velilerin katıldığı program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Vali Abdil Celil Öz, zihinlerde engellerin aşılması ile bütün sorunların ve engellerin aşılmış olacağına olduğuna dikkat çekti. Vali Öz, “Bugün itibariyle Trabzon ilimize baktığımız zaman 7’den 70’e bütün engellilerimiz için okullarımız, eğitim merkezlerimiz, kaynaştırma sınıflarımız ve iş okullarımız var. Velilerimiz bu anlamda ciddi fedakârlıklar yapıyorlar. Çocuklarımız, gençlerimiz bu anlamda üstün gayret gösteriyorlar. Öğretmenlerimiz ve o okullarımızın yöneticilerimizde ayrı fedakarlık ve gayret var. O eğitim kurumlarına kısa bir süreliğine gittiğim zaman bile bu eğitim kurumlarından uzun bir süre kendimi alamıyorum. Bulunduğum süre içerisinde okullarımızda çok farklı duygular yaşıyorum. Orada bulunan çocuklarımızın her birini bağrıma basmak istiyorum. Çocuklarımızın velilerinin fedakarlığı şahsımı çok duygulandırıyor. Hepsinden önemlisi bu eğitim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizin içtenlikle görev yapması, o çocuklarımızın her birini kendi evladı gibi kucaklaması bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ve bu sayede memleketin geleceği için daha umutlu bakabiliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise programda yaptığı konuşmada, bu yılın sloganını “Engelli olmak kapalı kapılar ardında yaşamak anlamına gelmemelidir” şeklinde belirlendiğini kaydetti. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da bir olup tüm engelleri aşma gayret içinde olduklarını ifade ederek “Trabzon’da bizim her zaman kullandığımız bir ifade var. Asıl engelliler hep beraber olup engellerini aşamayanlardır” diye konuştu.

Günün anlam ve önemine yönelik olarak ilköğretim okulları arasında yapılan resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu tarafından verildi. Programda ayrıca Başkan Gümrükçüoğlu engeli vatandaşlara engelli bastonu ve tekerlekli sandalye verilirken, engelliler çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi, oynadı.

Editör: TE Bilisim