Trabzon’da Balık Fiyatları Ramazan'da Düştü

Trabzon’da Ramazan Ayı İtibariyle Balık Fiyatları Geriledi.

Trabzon'da Ramazan Ayı İtibariyle Balık Fiyatları Geriledi. Ramazan Dolayısıyla Balık Restoranlarının Gündüzleri Kapalı Olması Başta Mezgit Olmak Üzere Bir Çok Balığın Fiyatı Üçte İki Oranında Geriledi.

Trabzon Balık Halinde Ramazan Öncesi Kilosu 30-60 TL Arasında Satılan Mezgitin Fiyatı Bugünlerde 20-40 TL Arasından Satılırken, Diğer Balık Çeşitlerinde De Fiyatlar Neredeyse Üçte İki Oranında Düştü.

Balıkçı Esnaflarından Münir Yılmaz, Ramazan Dolayısıyla Restoranların Kapalı Olmasının Başta Mezgitin Fiyatını Düşürürken Diğer Balık Çeşitlerinde De Gerileme Olduğunu Söyledi. Yılmaz, “Ramazan Öncesi Kilosunu 30-60 TL Arasında Sattığımız Mezgit Şu An 20-40 TL Arasında Değişiyor. Nedeni İse Ramazanda Restoranların Kapalı Olması. Dolayısıyla Ramazanda Balık Fiyatları Düştü Diyebiliriz. Ramazan Öncesi Kilosunu 20 - 50 TL'ne Sattığımız Barbunu Şu An 20- 35 TL'ye Veriyoruz. Diğer Balık Çeşitleri De Neredeyse Üçte İki Oranında Azaldı” Dedi.

600 TL'lik Kalkan Alıcı Bekliyor

Balıklar Arasında En Yüksek Fiyatı Kalkan Balığı Alırken, Bu Balığın Fiyatı Birkaç Yıldır Fazla Değişmedi. Yılmaz, Kilosunu 100 TL'den Sattığı Kalkan Balığı'nı Genellikle 2-3 Kişinin Ortak Aldığını Belirterek “Şu An Tezgahlarımızda En Pahalı Balık Kalkan. Geçen Seneki Gibi Fiyatı Bu Sene De Kilosu 100 TL. Fiyatı Pahalı Olduğundan İki Üç Kişiye Bölüp Satabiliyoruz. Erkeğinin Kilosu İse 125 TL. Şu An Tezgâhımızda Bulunan Kalkan 6 Kilo Geliyor. Dolayısıyla Bunu Bir Kişinin Satın Alması Biraz Zor. Bizde İki Üç Kişiye Parçalayıp Satacağız" İfadelerini Kullandı.

a-472.gif

Editör: TE Bilisim