Valilik Önündeki Atatürk Büstüne Çelenk Konulmasıyla Başlayan Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz Ve Eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Askeri Ve Mülki Erkân, Siyasi Parti Ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Gaziler, Öğrenciler Ve Vatandaşlar Katıldı.

Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı’nın Okunmasının Ardından Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Atatürk Anıtına Çelenk Bıraktı.

Çelenk Sunma Töreninin Ardından Şeref Defterini İmzalayan Vali Yavuz, Makamda Gerçekleştirilen Tebrikat Töreninde Askeri Ve Sivil Erkânın Bayramını Kutladı.

Valilik Önünde Devam Eden Kutlamalarda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün Organizesinde Bayanlar Karatede Avrupa İkincisi, Balkan Şampiyonları Gösterilerini Sundu.

Günün Almak Ve Önemine İlişkin Yapılan Konuşmaların Ardından Halkı Selamlayan Vali Yavuz, Konuşmasında “Birinci Dünya Savaşı İle Başlayan Ve Kurtuluş Savaşı İle Devam Eden İstikbal Ve İstiklal Mücadelesinin Taçlandığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Zaferle Sonuçlandığı, Dünyaya Türk Milletinin İstiklali Ve Bağımsızlığı İçin Gözünü Kırpmadan Canını Feda Edeceğini Bir Defa Daha İfade Ettiği Şanlı Destanın Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutluyoruz.

Sınırların Kalktığı, İletişimin En Üst Seviyede Olduğu Bu Yüzyılda Dahi İnsan Aklının Kabul Etmediği, Vahşetin Sergilendiği Senaryoları İzliyoruz. Suriye, Arap Yarımadası, Irak, Mısır, Ürdün Gibi Ülkelerde Çeşitli Senaryolar Uygulanıyor. Bu Yüzden Mazlum Milletlerin Başvurduğu Tek Adres Olan Türkiye, Onlara Kol Kanat Germesiyle Sinsi Ve Hain Odakların Hedefi Haline Geldi. Fethullahçı Terör Örgütü Dediğimiz İçimizdeki Bu Sinsi Hain Örgüt Maalesef 15 Temmuz Darbe Girişimine Kalkıştı. Ama Bu Asil Millet Tarihte Olduğu Gibi O Gece De Hiçbir Talimat Beklemeden Meydanlara Çıkarak Dik Duruşunu Sergiledi. 250’ye Yakın Vatandaşımız Gözünü Kırpmadan Vatanı, Bayrağı İçin Canını Feda Etti. 2 Bin 500’ye Yakın Da Yaralımız Var. 7’den 77’ye Biz Bu Tür Her Kalkışmanın Önünde Duracağımızı Tüm Dünyaya İlan Ettik. Buna Sebep Olanlarla Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecektir. 15 Temmuz Ve Öncesi Diye Bir Sayfa Açıyoruz. Bu Millet Şunu İyi Anladı. Artık Bize Bizden Başka Dost Yoktur. Adaleti, İyiliği, Merhameti, Bağımsızlığı Bütün Dünyaya Anlatmaya Devam Edeceğiz.

Bölücü Terör Örgütü Maalesef Faaliyetlerine Devam Ediyor. 30 Ağustos 2016 Tarihi İtibariyle Çok Daha Dikkatli, Duyarlı, Metanetli Ama Bir O Kadar Da Çalışkan Olacağız. Artık Durmak, Mazeret Üretmek Yok. Bu Milletin Gelişmesine Engel Olan, Kendisini Ve Aklını Kiralamış, Satmış Olanlara Karşı Mücadelemiz Sürecektir.

Türk Milleti Olarak İstiklalimiz, Bağımsızlığımız, Bayrağımız, Vatanımız İçin Ölürüz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün Dediği Gibi Yurtta Ve Dünyada Barış İstiyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramını En İçten Dileklerimle Kutluyorum” Dedi.

Tören Resmi Geçit Töreninin Ardından Sona Erdi.

yesyeni-logo-final-281.png

Editör: TE Bilisim