Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ekonomi Bankası tarafından uygulanacak olan “Finansal Okuryazarlık” projesi ile Trabzon’da bir yıl içinde 10 bin kişiye bütçe oluşturma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf etme, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel kavramlar hakkında eğitim verilecek.

"Aile Akademisi Finansal Okuryazarlık" projesi protokolü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) Mevduat Yatırım Ürünleri ve Pazarlama Müdürü Tuğhan İlercil arasında imzalandı.

Bakan Gümrükçüoğlu değerlendirmesinde TEB yetkililerine gerçekleştirmekte oldukları sosyal sorumluluk projesinden ötürü teşekkür etti. “Finansal Okuryazarlık” projesinin bireylere çok daha başarılı ekonomik adımlar atmayı öğrettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Türk Ekonomi Bankası yetkililerini; belediye çalışanlarımızdan ev hanımlarına, öğrencisinden iş adamına kadar herkesime tasarruf bilincini aşılayacak bu güzel sosyal sorumluluk projesinden ötürü kutluyorum. Herkese lazım olan bir ekonomik sorumluluk yerine getiriliyor. Bu eğitimlere katılacak olan bireyler, TEB’in bilgi birikimi ve tecrübeleri ile kendi harcamalarında da, aile harcamalarında da, çalıştıkları kurumların harcamalarında da finansal okuryazarlık ile daha iyi, daha başarılı, daha ekonomik adımlar atabilmeyi öğrenmiş olacaklardır” dedi.

TASARRUF DEMEK YATIRIM DEMEKTİR

Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Gümrükçüoğlu’na topluma verilecek ekonomi eğitimlerine olan desteklerinden ötürü teşekkür eden TEB Pazarlama Müdürü İlercil, ise “Finansal okuryazarlık bireylerin, ailelerin tasarruf oranlarının yukarıya çekilmesini sağlaması ve bunların da yatırıma dönmesinden dolayı ülkemiz ekonomisinin gelişmesi açısından çok önemlidir. 2014 yılında resmi devlet politikası haline getirilen tasarrufun artırılması politikası çerçevesinde bizlerde sosyal sorumluluk projesi olarak kamu ile birlikte, Milli Eğitim ile birlikte bireylere bunu aşılamaya çalışıyoruz. Şu anada kadar 235 bin kişiye bu eğitimleri vermiş durumdayız. Bu vesile ile sizlere de katkılarınızdan ötürü çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

123456---kopya-900.pngyesyeni-logo-final-20170603215331.png

Editör: TE Bilisim