Trabzon Valiliğinden  ‘Turuncu’ Uyarı!

İşte Meteoroloji’den Hava Durumu Tahminleri…

Son Dakika! Meteoroloji Sağanak Yağış Uyarısı Yaptı! Trabzon Ve Rize Valilikleri, Kent Genelinde Şiddetli Sağanak Yağış Beklendiğini Belirterek Sel, Heyelan Ve Su Baskınlarına Karşı Dikkatli Ve Tedbirli Olunmasını İstedi. İki Kent İçin Tehlikeli Sayılan 'Turuncu' Uyarı Verildi. Ayrıca Akşam Saatlerinden Sonra Sağanak İstanbul, Sakarya, Zonguldak, Düzce Ve Bartın Çevrelerinde De Sağanak Bekleniyor. İşte Yurtta Hava Durumu...

Meteoroloji’den Alınan Son Dakika Verilerine Göre; Trabzon Ve Rize Valilikleri, Kent Genelinde Kuvvetli Sağanak Beklendiğini Duyurarak, Sel Ve Heyelanlara Karşı Dikkatli Ve Tedbirli Olunmasını İstedi. Açıklamada, “Bölgede Sürmesi Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Yerel Olarak Kuvvetli Ve Çok Kuvvetli Olması Beklendiğinden, Meydana Gelmesi Muhtemel Sel, Su Baskını, Yıldırım Düşmesi, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgara Karşı Yetkililerin Ve Vatandaşların Dikkatli Ve Tedbirli Olması Gerekmektedir. Pazartesi Gününe Kadar Sürmesi Beklenen Yağışların Metrekareye 100 İla 200 Kilogram Arasında Yağış Bırakacağı Tahmin Edilmektedir” Denildi. İki Kent İçin Tehlikeli Sayılan ‘Turuncu’ Uyarı Verildi.

Valiliklerin Açıklaması Üzerine Belediye Ve Özel İdare Ekiplerine Ait İş Makineleri Dere Yataklarında Olası Sel Taşkınlarına Müdahale İçin Hazır Bekletilmeye Başladı. AFAD Ekipleri De Teyakkuza Geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, “Yapılan Uyarıları Biz De Ekiplerimize Bildirdik. AFAD Olarak Hazırlığımızı Yaptık” Dedi.

YAĞIŞLAR YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI

Yapılan Son Değerlendirmelere Göre, Marmara’nın Kuzey Ve Doğusu, Akdeniz’in İç Kesimleri, Batı Karadeniz’in Kıyı Kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun Kuzeyi, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Karabük, Kastamonu Ve Düzce Çevreleri İle Tekirdağ’ın Kuzey, Karaman’ın Ve Niğde’nin Güney, Samsun’un Kıyı Kesimlerinin Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı, Diğer Yerlerin Parçalı Ve Az Bulutlu Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların; Öğle Saatlerinden İtibaren Rize Çevreleri İle Artvin’in Kıyı Kesimlerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Alınan Tahminlere Göre, Hava Sıcaklığının Kuzey Kesimlerde 3 İla 5 Derece Azalacağı Ve Mevsim Normalleri Civarına Düşeceği, Diğer Yerlerde Önemli Bir Değişiklik Olmayacağı Tahmin Ediliyor.

Rüzgarın İse Genellikle Kuzey Ve Kuzeydoğu, Akdeniz Kıyıları İle Güneydoğu Kesimlerde Batı Ve Güneybatı Yönlerden Hafif, Ara Sıra Orta Kuvvette, Marmara’nın Güneyi, Kuzey Ege Ve İzmir Kıyıları İle İstanbul’un Batısında Kuzeydoğudan, İskenderun Körfezi’nde İse Güneybatıdan Kuvvetli Olarak (40-60 Km/Saat) Eseceği Tahmin Ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı Bulutlu, Bölgenin Doğusu İle Bu Akşam Saatlerinde Edirne Ve Çanakkale Çevreleri Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Bu Akşam Saatlerinde Sakarya Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin Batı Kesimlerinde Kuzey Ve Kuzeydoğu Yönlerden Kuvvetli Ve Kısa Süreli Fırtına Şeklinde(40-60 Km/Saat) Esmesi Bekleniyor.

BALIKESİR 18°C, 29°C

Parçalı Bulutlu

BURSA 17°C, 28°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Ve Gece Saatlerinde Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

İSTANBUL 23°C, 28°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Ve Gece İlk Saatlerde Anadolu Yakası Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

KIRKLARELİ 20°C, 28°C

Parçalı Bulutlu

EGE

Az Bulutlu Ve Açık, İç Kesimlerinin Yer Yer Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Denizli Çevrelerinin Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de Kuzey Ve Kuzeydoğu Yönlerden Kuvvetli Ve Kısa Süreli Fırtına Şeklinde (40-70 Km/Saat) Esmesi Bekleniyor.

A.KARAHİSAR 15°C, 27°C

Parçalı Ve Az Bulutlu

DENİZLİ 22°C, 35°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

İZMİR 25°C, 34°C

Az Bulutlu

MANİSA 23°C, 34°C

Az Bulutlu

AKDENİZ

Parçalı Ve Yer Yer Çok Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Batı Akdeniz İle Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Yarın Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay Kıyıları İle K. Maraş’ın Batı Kesimlerinin Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

ADANA 25°C, 33°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Ve Gece Saatlerinde Kuzey Kesimleri İle Yarın İl Geneli Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ANTALYA 26°C, 36°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı, Yarın Az Bulutlu

HATAY 24°C, 30°C

Az Bulutlu, Zamanla Parçalı Bulutlu, Yarın Kıyı Kesimleri Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ISPARTA 16°C, 31°C

Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı, Yarın Az Bulutlu

İÇ ANADOLU

Az Bulutlu, Zamanla Kuzey Kesimlerinin Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Konya Ve Karaman Çevrelerinin, Yarın Öğle Saatlerinden İtibaren Yozgat Çevreleri İle Ankara, Kırıkkale Ve Kırşehir’in Kuzey Ve Doğu Kesimlerinin Kısa Süreli Ve Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

ANKARA 17°C, 27°C

Parçalı Ve Az Bulutlu, Yarın Öğle Saatlerinden Sonra Kuzey Ve Doğu Kesimleri Kısa Süreli Ve Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ÇANKIRI 16°C, 27°C

Parçalı Ve Az Bulutlu, Yarın Öğle Saatlerinden İtibaren Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ESKİŞEHİR 17°C, 27°C

Parçalı Ve Az Bulutlu

SİVAS 12°C, 27°C

Parçalı Ve Az Bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı Ve Yer Yer Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Bu Akşam Saatlerinde Düzce, Bartın Ve Zonguldak Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

BOLU 15°C, 22°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

DÜZCE 18°C, 25°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Bu Akşam Saatlerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

SİNOP 23°C, 26°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ZONGULDAK 20°C, 25°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Bu Akşam Saatlerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

ORTA Ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı Yer Yer Çok Bulutlu, Yerel Olmak Üzere Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların; Bu Akşam Ve Gece Saatlerinde Rize İle Artvin’in Kıyı Kesimlerinde, Yarın Doğu Karadeniz Kıyıları İle Samsun'un Doğusu, Ordu Ve Artvin Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli, Giresun, Trabzon, Rize Ve Artvin Kıyılarında Çok Kuvvetli Ve Şiddetli Olması Bekleniyor.

AMASYA 19°C, 27°C

Parçalı Bulutlu, Yarın Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

BAYBURT 12°C, 26°C

Parçalı Bulutlu, Yarın Yerel Olmak Üzere Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

SAMSUN 21°C, 26°C

Parçalı Bulutlu, Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Yarın Doğu Kesimlerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

TRABZON 22°C, 27°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Yarın Yerel Olarak Kuvvetli, Kıyı Kesimlerinde Çok Kuvvetli Ve Şiddetli Olması Bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az Bulutlu Ve Açık, Zamanla Bölgenin Kuzey Kesimlerinin Parçalı Bulutlu, Bu Akşam Saatlerinde Erzincan Ve Ardahan Çevreleri, Gece Saatlerinde Kars Ve Ardahan Çevreleri İle Yarın Bölgenin Kuzey Kesimlerinin Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Yarın Öğle Saatlerinden Sonra Erzurum’un Kuzeyi İle Kars Ve Ardahan Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor. Rüzgarın Yarın Öğle Saatlerinden İtibaren Bölgenin Güneydoğusunda Güney Ve Güneybatı Yönlerden Kuvvetli Ve Kısa Süreli Fırtına (40-70 Km/Sa)Şeklinde Esmesi Bekleniyor.

ERZURUM 12°C, 24°C

Parçalı Bulutlu, Yarın Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Öğle Saatlerinden Sonra Kuzey Kesimlerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

KARS 10°C, 25°C

Parçalı Bulutlu, Bu Gece Saatlerinden İtibaren Aralıklı Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Yarın Öğle Saatlerinden Sonra Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

MALATYA 19°C, 33°C

Az Bulutlu Ve Açık

VAN 14°C, 29°C

Parçalı Ve Az Bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az Bulutlu Ve Açık Geçeceği Tahmin Ediliyor.

DİYARBAKIR 22°C, 39°C

Az Bulutlu Ve Açık

GAZİANTEP 22°C, 34°C

Az Bulutlu Ve Açık

SİİRT 26°C, 37°C

Az Bulutlu Ve Açık

ŞANLIURFA 26°C, 41°C

Az Bulutlu Ve Açık

ayder-turizm-logo-koksal-071-197.png

 

Editör: TE Bilisim