Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde basına yansıyan bir kısım hususlarla ilgili Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu basın açıklaması yayınladı

Son günlerde ilimizdeki bir meslek lisesi ile bazı sendikalarca basın açıklaması yapılarak bir takım hususular kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Sendika olarak yakından takip ettiğimiz süreçte ne hazindir ki okul ve öğrenciler dikkate alınmadan yasal mevzuat ve alışılagelmiş teammül ve uygulamalar göz ardı edilerek, yandaş veya karşıtlık üzerinden bir yaklaşım sergilenmiştir. Bu bağlamda okulun öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız edilmiştir. Oysaki sürecin sahibi okul idaresi ve idarenin başı olarak okul müdürüdür.

İlimizin en güzide okullarından birisi olmaya aday bu okulumuz anlamsız ve gereksiz bir kısım uygulamalar nedeniyle gündeme gelerek yıpratılmaktadır.

Konu dikkatlice incelendiğinde; okul müdürünün bir platformun talebi üzerine okulda kalıcı bir köşe oluşturması, burada kullanılan resimlerle ilgili veli, öğrenci ve öğretmenlerin uyarılarının dikkate alınmamasından kaynaklandığı görülmektedir.

Öncelikle okullarda köşe oluşturmanın usul ve esasları ile ilgili hususular dikkate alınmamıştır. Köşe üçüncü bir unsur olan platformun talebi üzerine oluşturulmuştur. Dolayısı ile oluşturulan köşe okulun verdiği eğitim ile uyumlu olmadığı gibi genel hususlarla da ilgili değildir. Okul müdürü tarafımızdan da köşenin kalıcı olmaması gerektiği yönünde uyarılmasına rağmen uyarıları dikkate almamıştır. Demek ki birilerine diyet borcu var ki uyarıları dikkate almamıştır. Bu da yetmezmiş gibi mazlumların yanında olma adına bunu yaptığını ifade etmektedir. Tercihli atama yoluyla atanarak, bu ildeki öğretmenlerin eşit yarış hakkına riayet etmeyip,  sonrada mazlumlar için caba sarf etmek anlaşılabilir olmadığı gibi birilerinin aklı ile alay etmekten başka bir şey değildir. Kimsenin aklımızla alay etmesine müsaade edemeyiz.

Okuldaki öğretmenler bu köşe üzerinden gruplaşmaya yönelmiştir. Yandaş veya karşıt olmak sureti ile kurum iklimi, kültürü ve çalışma barışı bozulmuştur. Türk Eğitim-Sen çalışma barışının bozulmasından rahatsızdır. Üçüncü unsurların okul müdahalelerinin geldiği yeri göstermesi açısından konu örnek bir durumdur.

Öte yandan okula ismini veren ülkemizde başbakanlık yapan bir siyasetçinin tanıtım köşesinde, bilimsel kimliğinin öne çıkarılması yerine koalisyon hükümeti siyasi polemiklerinin öne çıkarılması da dikkate şayandır.

Görünen odur ki birileri kafasının arkasındaki gizli veya açık ajandasını bu yolla dışarı vurmak istemektedir. Oysaki okullarımız kişisel tercihlerimizin dışa vurumu için bir alan değildir. Devletin kuralları dâhilinde çocuklarımızın yetiştirildiği yerlerdir. Bunun dışındaki yaklaşımlar kabul edilemez.

Bu okulun öğretmenleri ve öğrencileri, hayırseverlerin desteği ile bizzat çalışarak okulu sıfırdan belli bir seviyeye getirmeye gayret ederken, maalesef bazılarının amaçları başka olmuştur. Öğretmenlerin ve öğrencilerin emeğine yazık edilmiştir. Buna müsaade etmemek gerekir.

Yapılması gereken sürecin yasal çerçeveye oturtulmasıdır. Bu kapsamda konu tarafsız bir inceleme/soruşturmaya tabi tutulmalıdır. Okuldaki uyum, çalışma barışı ve kurum kültürünün yeniden sağlanması için gerekli adımlar atılmalıdır. Sürecin sorumluları için gereği yapılmalıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Coşkun DİLBER

Şube Başkanı

bodemormanset2-063.png

Editör: TE Bilisim