Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası yeni yönetim kurulu Başkanı Ali Yazıcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Heyeti karşılayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak kuyumculuk sektörünü ele aldıklarını belirterek, ihtiyaç analizlerinin yapıldığını söyledi. Yapılan üç çalıştay sonucunda sektörün tüm sorunlarının tespit edildiğini ifade eden Hacısalihoğlu, bu tespitlerden sonra geleceğe yönelik stratejik planın hazırlanmakta olduğunu dile getirdi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, kuyumculuk sektöründe Trabzon’un çok özel bir yeteneğe sahip olduğunu vurgulayarak sektörü bir bütün olarak değerlendirdiklerini söyledi. Hacısalihoğlu, “Odamıza üye olsun olmasın bütün Trabzon’daki sektörde çalışan işletmeleri bir bütün olarak ele alıyoruz. Ayrımız gayrımız yoktur. Kuyumculuk sektörü bir bütündür” dedi.

Stratejik plan dâhilinde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bir tanesinin pazarın genişlemesi ile ilgili olarak dışa açılım olduğunu bildirdi. Bu doğrultuda ihracata dönük olarak kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin altyapılarının hazırlanması konusunda faaliyetlerde bulunulacağını aktardı.

Yurt dışı fuarlara katılmak gerektiğini kaydeden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

“İlişkimiz bundan sonra da devam edecektir. Bizim kuyumculuk sektörünü bir bütün olarak ele aldık. Odamıza üye olsun olmasın bütün kuyumculuk sektörünü kalkındırmak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Direkt sizlerin yurt dışına çalışmalarınızı geliştirmek istiyoruz. Özelikle kuyumculuk sektöründe üretim yapan firmalarımızın İstanbul aracıları ile değil direkt yurt dışına ihracatını geliştirmek istiyoruz. Bu çalışmaları hep sizlerle birlikte yürütmemiz gerekiyor.”

Kuyumcular ve Saatçiler Odası ile TTSO’nun aynı hedef doğrultusunda Trabzon’da kuyumculuk sektörünün geliştirilmesi için çalışmalarda bulunduğunu kaydeden TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, bugüne kadar yapılan çalışmalara bütün sektördeki işletmelerin katılmasını arzu ettiklerini vurguladı. Bundan sonraki özellikle sektörün yurt dışına açılmasında bütün üyelerin katılmasını beklediklerini belirtti.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yazıcı ise, yönetim kurulu olarak sektörde hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile sektörün gelişmesi ve kalkınması için işbirliğini daha da geliştireceklerini söyledi. Kuyumculuk sektörünün Trabzon için çök önemli olduğunu, bu anlamda hasır ve telkâri sanatının hak ettiği değeri bulması için çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim