Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Trabzon'un Teşvik Kapsamına Alınacağını Belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Trabzon'un Teşvik Kapsamına Alınacağını Belirterek ''Tam Olarak Hatırlamıyorum Dört Veya Beşince Derecede Teşvik Kapsamında. Geçen Senelerdeki Kapsamda Yer Almayacak. Bu Ay İçerisinde Yasa Onaylanacak Ve Trabzon Teşvikten Yararlanacak. Kişi Başı Yaklaşık 100 Lira SSK Prim İndiriminden Faydalanabilecek. Teşviğin İçerisinde Varsa Trabzon Ondan Faydalanacak. Bu Ay İçerisinde Yürürlüğe Girecek” Dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’de Başlatılan Barış Süreci İle İlgili Şunları Söyledi. “Çok Önemli Bir Süreçten Geçiyoruz. Halklar Barış İstiyor, Dostluk İstiyor, Kardeşlik İstiyor. Bu Türkiye İçin Son Bir Fırsattır. İyi Değerlendirmek Lazım. Lakin Bu Sürecin Gelişmesini İstemeyen Bir Grup Çevreler Olayı Provake Ediyor. Gezi Parkı Hadisesi Budur. Ama Bu Sürecin Yönetilmesinde Ufak Tefek Bazı Hatalarımız Olmuştur. Yani Süreci Tam Olarak Yönetemedik. Lakin Devletimiz Güçlüdür Ve Her Türlü Sorunun Üstesinden Gelecektir.” 

Trabzon İl Genel Meclis Üyesi Arzu Yalçınalp'de Trabzon İl Genel Meclisi Üyeleri Olarak Van, Siirt, Batman İllerinde Ziyarette Bulunduklarını Belirtirken AK Parti’nin Kadın Kontenjanına Vurgu Yaptı.

Yalçanalp’ın 50 Kişilik Trabzon İl Genel Meclisi’nde Sadece İki Bayan Üyenin Olduğunu Belirtince “Çok Düşük” Cevabını Veren Bakan Mehmet Şimşek, Kadın Kontenjanıyla İlgili Yeni Bir Düzenlemenin Yapıldığını Belirterek Önümüzdeki Günlerde Bayan Üye Sayısının Artacağını Kaydetti.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi Ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Uğur Aydın Da Bakan Mehmet Şimşek’in Yanına Giderek Van, Siirt İl Genel Meclisi Üyelerini, İki İlin Vali Ve Belediye Başkanlarını Ziyaret Ederek Barış Sürecine Katkı Sağladıklarını Söyledi. Bakan Şimşek De Memnuniyetini İfade Etti.

 haber:haber61

Editör: TE Bilisim