Trabzon Umut ve Savaşım Derneği ,YÇÇ Koruma Derneği işbirliği  tarafından ortaklaşa düzenlenen "Sigara ve zararları" konulu konferans Trabzon Sevgi Evlerinde gerçekleştirildi.

Trabzon Sevgi Evlerinde  Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen konferansa Fatih Devlet Hastanesi KETEM doktorlarından Uzman Dr. Hasan Hamzaçebi konuşmacı olarak katıldı.

 Trabzon valisinin eşi Rukiye ÖZ,Polis okulu müdürü eşi Sevgi ŞENSOY,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Seha SAĞLAM,Trabzon Çocuk Yuvası Müdürlüğünden Çocuk gelişimcisi İlknur DEMİRTAŞ,Esengül KİBAR ,müdür yardımcısı Salih KÖSE,Sosyal çalışmacı Aziz BERBEROĞLU, Sevgi evleri müdürü Hasan AKKAYA , YÇÇ Koruma derneği başkanı Nuray USTA ,Umut ve savaşım derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin  katıldığı toplantıya Yuvada kalan çocuklar ve personelin  özelliklede gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Hamzaçebi, sigaranın insan sağlığına etkileri üzerinde bilgiler verdi. Sigaraya bağlı hastalıkların insan ömrünü tehdit ettiğini ifade eden Hamzaçebi, "Tütün zehirli bir bitkidir ve ister elde ister fabrikada işlensin bu zararlı özelliklerinden kurtulamamaktadır. Günümüzde her sekiz saniyede bir insanlar sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedirler. Sigara dünyada en çok rastlanan ve en fazla ölüme yol açan akciğer kanserine yol açmaktadır. Birçok hastalığın sorumlusu durumunda olan sigara geleceğimiz ve gençliğimizi tehdit etmektedir" dedi.

IMG_3024

IMG_3027

IMG_3066Konferansı düzenleyen Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr.Nimet BAKİ sıgara ve kanser ilişkisi üzerinde durdu.Akciğer kanserine yakalanan 10 erkekten 9 unun sıgara içtiği herhangi bir kansere yakalanan 4 kişiden 3 ünün sigara içtiği, sigaranın tutmadığı doku ve organ olmadığı sigaraya başlayanların biran önce sigarayı bırakmaları gerektiği , içmeyenlerin asla sigaraya başlamamaları konusunda önerdi.

 Trabzon valisinin eşi Rukiye ÖZ ise çocuklara önemli tavsiyelerde bulundu.Sigara içmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.Açık alanda yürüyüşlerin son derece faydalı olduğunu belirtti.Topluma yararlı birer birey olarak ilerde inşallah düğünlerinizi yapacağımız günler gelecektir dedi.

  Konuşmasının ardından Uzman Dr. Hasan Hamzaçebi ve Rukiye ÖZ Hanım efendiye Umut ve Savaşım Derneği adına  çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilisim