TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU:

Trabzon Kur’an Tahsilinde Öne Çıkıyor

Arsin Çiçekli Kur’an Kursu’nun 29’uncu dönem icazet ve mezuniyet töreninde Trabzon’un Kur’an tahsilinde öne çıkan bir kent olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu birlikteliği Devletin idaresi ve iradesinin bu hizmetlerin yanında olması sağlıyor” dedi.

DEVLETİN İDARESİ VE İRADESİ KUR’AN EĞİTİMİN YANINDADIR

Değerlendirmelerinde Türkiye’nin dini eğitimin engellendiği dönemleri yaşadığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Çiçekli Kur’an Kursu kız evlatlarımızın en iyi tahsili gördükleri ve hakikaten hafızlık tahsilinin yanında imam hatip ve diğer tahsilleri de ifa edebildikleri çok büyük bir Kur’an kursu olarak öne çıkmıştır. Burayı yürüten, destek olan herkesten Allah (c.c.) razı olsun. Halil Küçük hocamız ve arkadaşlarının hizmetlerini Allah (c.c.)  daim etsin. Bir bakıyoruz Arsin hakikaten öne çıkmış. Yeşilyalı’da, ta 28 Şubat’larda dini engelleyip de tahsillerin önüne barikat koyanlara rağmen bu tahsilleri devam ettirebilen muhterem hocalarımızdan Allah (c.c.) razı olsun. Bu hocalarımız bu şehrin öne çıkabilmesini sağlamışlar. Bunlar en başta evlatlarını bu kurslara gönderen anne babalar, hayır hasenat sahiplerinin gayretleri ile oluyor. Bu birlikteliği de Devletin iradesi ve idaresinin bu hizmetlerin yanında olması sağlıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BU BİNA İÇİN BİZE TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çiçekli Kur’an Kursu için kendilerine bizatihi talimat verdiğini ve bu talimat neticesinde 600 bin TL masrafla kurs binasının heyelandan kurtarıldığını açıklayan Gümrükçüoğlu, “Bu bina yavaş bir heyelana maruzdu. Muhterem Halil Küçük hocamız bunu bizlere dile getirdiler. Ankara’da bizatihi Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulü sırasında konuyu dile getirmeleriyle, Sayın Cumhurbaşkanım bana ‘bu binanın kaymasını muhakkak’ önle talimatını vermişlerdir. Arkasından yaptığımız jeolojik etütlerle, fore kazık sistemi ile bu binanın hizmet etmesini devam ettirebilecek hale getirilmesi sağlanmıştır. Büyükşehir Belediyemiz bunun için 600 milyar masraf etmiştir. Feda olsun. Olmasa da bunu temin edip yapmamızı bizatihi Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandırmıştır. Devletin en başındaki Sayın Cumhurbaşkanından aşağı doğru olan herkes destek olmaya çalışmıştır. Yani böyle bir silsile bugün aziz vatanımızın hizmetindedir” diye konuştu.

EVLATLARIMIZIN ÖNLERİNDE ARTIK HİÇBİR ENGEL YOKTUR

Konuşmasında Türkiye’nin her yerinden Trabzon’daki Kur’an kurslarına öğrencilerin geldiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, Trabzon ve bölge illerinin de Kur’an kurslarına daha fazla öğrenci göndermelerini talep etti. “Evlatlarımız artık en iyi tahsili yapacaklardır, zira önlerinde artık hiçbir engel yoktur” diyen Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Vatanımızdaki bütün evlatlarımız bizimdir. Kimsenin etnik kökenine bakmadan hepsini bizim evladımız kabul ediyoruz. Evlatlarımız diğer illerden şehrimize gelip Kur’an kurslarımızda layığıyla tahsil görmektedir. Bu bölgenin insanlarının da evlatlarını Kur’an kurslarına daha fazla göndermelerini talep ediyoruz. Evlatlarımız artık en iyi tahsili yapacaklardır, zira önlerinde artık hiçbir engel yoktur. Bu memleket çok badireler geçirdi. Ezan’ın Türkçe okutulması dayatmasını geçirdi, 28 Şubat’ları yaşadı, imam hatiplilerin ötekileştirildiği dönemleri yaşadı. Bir tapu dairesine bile başörtüsü ile gidenlerin işlem yapmasının engellenmesini yaşadı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı, kellesini koltuğa alarak, kimseye namlu dayamadan, toplumu kutuplaştırmadan attığı adımlarla toplumun temel insan hak ve hürriyetlerine kavuşmasını temin etti… Buralarda yetişen talebelerin diğer ilimleri de tahsil ederek bu vatanın idarecileri olmalarını istiyoruz. Bu memleket bu evlatlarımızın gayretleriyle yükselecektir.”

Arsin Çiçekli Kur’an Kursu’nun icazet ve mezuniyet töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra, Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Kur’an kursu öğreticileri, hayır sahipleri, öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. Arsin Çiçekli Kur’an Kursu’nun 29’uncu döneminde 37 öğrenci hafızlık icazeti alırken 47 öğrenci dini ilimlerden mezun oldu.

1-080.png

Editör: TE Bilisim