Tarihi Ve Doğal Güzelliklerinin Yanı Sıra Kültürel Değerleriyle De İlgi Odağı Trabzon'a, Bu Sezon Yaklaşık 500 Bin Arap Turist Misafir Edilmek İsteniyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Önemli Bir Hazırlık Süreci Geçirerek Turizm Sezonunu Açtıklarını Söyledi.

Çalışmalar Kapsamında Bir Süre Önce Trabzon Turizm Koordinasyon Kurulu Oluşturulduğunu Belirten Öz, Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu İle Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın Katılımıyla Toplantılar Yapıldığını İfade Etti.

Öz, Kurulun Kararları Doğrultusunda Çalışmalar Gerçekleştirildiğini Anlatarak, Diğer Kamu Kurumlarının Bu Yöndeki Projelerinin De Sonuçlandırılmasıyla Sezona Her Yönden Hazır Olduklarını Vurguladı.

Trabzon'un Geçen Yıl Yaklaşık 400-450 Bin Körfez Ülkesi Ziyaretçisi Olduğuna İşaret Eden Öz, Şunları Söyledi:

"Bu Yıl, Mevcut Rakamı Koruyacağımız Gibi Üzerine Koyacağımızı Da Tahmin Ediyorum Çünkü İşaretler Onu Gösteriyor. Körfez Ülkeleriyle İlgili Özellikle Trabzon-Cidde, Trabzon-Riyad Uçak Seferlerinin Başlatılması Ve Acentelerimizin Bu Ülkelerle İlişkilerini Sıklaştırması, Turizm Fuarlarına Katılmaları Neticesinde Elde Ettiğimiz İntiba Bu Yönde. Sezonda Tahmin Ediyoruz Ki 500 Bin Arap Turist Sayısını Yakalayacağız, Hatta Geçeceğiz. Yerli Ve Yabancı Turist Sayısında Da 3 Milyonu Aşmayı Hedefliyoruz."

Kentte Turizm İşletme Belgeli 4 Bin 80 Yatak Bulunduğunu Anımsatan Öz, 3 Bin 218 Yatak Kapasitesine Sahip Tesislerin Yapımının İse Devam Ettiğini Dile Getirdi.

 

Editör: TE Bilisim