Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Başsavcısı Mithat Kutanoğlu; Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Rusya Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov’a taziye ziyaretinde bulunarak Konsolos nezdinde Rus halkına başsağlığı dileklerini ilettiler.

Vali Yavuz, Başkan Gümrükçüoğlu ve Başsavcı Kutanoğlu ziyarette Rus Büyükelçi için konsoloslukta oluşturulan taziye defterini imzaladı. Rusya Büyükelçisinin öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Vali Yavuz, “Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi Trabzon halkını ve tüm Türkiye’yi üzüntüye boğmuştur. Türk-Rus kardeşliğine büyük katkı sağlayan Büyükelçiyi saygıyla anıyoruz. Bu alçak terörist saldırıyı lanetliyor, Trabzon ve Türkiye halkı olarak Rusya halkının ve devletinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu elim hadise terörün her türlüsüne karşı mücadele azmimizi ve Türkiye-Rusya işbirliği daha da güçlendirmiştir” dedi.

Başkonsolos Talanov’a Trabzon halkının üzüntülerini ileten Başkan Gümrükçüoğlu, “Hain terör saldırısını esefle telin ediyoruz. Tüm Trabzon halkının Rusya Federasyonu halkı ve devletine başsağlığı mesajlarını iletiyoruz. Rusya Federasyonu’nun bu hain suikast sonrasındaki itidal ile davranışlarını takdir ediyoruz. Biz Trabzon olarak Rusya’nın Sochi şehri ile kardeş şehiriz. Karadeniz Kıyısındaki Belediyeler Kulübümüz var. Bu kulübün üyeleri Trabzon, Sochi, Rostov, Yalta gibi kentlerle belediyeler olarak çok güzel kültürel ve sosyal ilişkilerimiz oldu, bu ilişkilerimiz ilerleyerek devam edecektir” diye konuştu.

Konsolos Talanov ise ziyaretlerinden dolayı Trabzon heyetine teşekkür ederken, “Bu bizim için büyük bir kayıptır. Bu saldırı iki ülkenin dostluğunu etkilemeyecektir. Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

123456---kopya-278.pngyesyeni-logo-final-788.png

 

 

Editör: TE Bilisim