IPA II. Dönemi Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi. Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan, Proje Koordinatörü (müşavir firma yetkilisi) Bülent Kadıoğlu, ilgili daire başkanları ve şube müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda dev proje masaya yatırıldı.

Toplantının ardından konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, söz konusu proje çerçevesinde Trabzon kent merkezinde yer alan yerleşim alanlarının içme suyu dağıtım şebekesindeki eksikliklerin tümüyle giderileceğini kaydetti.

47 MİLYON EURO’LUK DEV YATIRIM

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye’de 21 belediye için entegre su projesi geliştirildiğini ifade eden Köksal, “Bu kapsamda 21 belediyeden bir tanesi de Trabzon Büyükşehir Belediyesidir. Şehrimize 47 milyon Euro maliyetli büyük bir yatırım kazandırmış olacağız. Bu maliyetin yüzde 80’i AB hibesi olarak, yüzde 10’u Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 10’u da TİSKİ Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanacaktır. Bu büyük yatırımla il merkezimizde içme suyu sorunu kalmayacaktır” diye konuştu.

yesyeni-logo-final-418.png

 

 

 

Editör: TE Bilisim