Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Doğalgaz Ve Elektrik Toplantısı

Trabzon il genelindeki elektrik sorunlarının ve doğalgaz çalışmalarının ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı ‘elektrik ve doğalgaz çalışma toplantısı’ Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, AKSA Genel Müdürü Alper Konyalı, Grup Başkanı Yaşar Aslan, Elektrik Genel Müdürü Ömer Karadeniz, ilçe belediye başkanları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ayrıntılı olarak masaya yatırılacağı, tespit edilmiş olan sorunların çözüm yollarının tartışılacağı toplantının tertip edilmesini isteyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’ya da Trabzon adına teşekkür etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede elektrik ve doğalgazın iki temel ihtiyaç olduğunu kaydederek “Elektrik ve doğalgazın ilimizde tedariki ve işletilmesinde yaşanan sorunların değerlendirilmesi için üst düzey güzel bir platform oluştu. Bu konularda bugüne kadar yaşanan sorunlar, bunun yanında yapı kullanma izni ve ruhsatı olmayan binalarla ilgili pek çok sorun gündeme getirildi. Bir kısmına çözüm bulundu ama çözüm bulunmayan, daha büyük yatırımlar gerektiren bazı konularda da önümüzdeki sürece ilişkin planlamalar yapıldı ancak bu konuda kamuoyunun beklentisi bu sorunların daha hızlıca çözülmesi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Sayın Milletvekilimizin oluşturduğu güzel raporlar var. Bizim daha önce söylediğimiz gibi gelen dilek şikâyet ve beklentileri ilettiğimiz yazılı raporlar var. Bunları bir kez daha değerlendirip, genel sorunları masaya yatırıp, çözümü konusunda da şirketin en üst yöneticileri ile beraber bir hedef koyup önümüzü görmek istiyoruz. Bu nedenle bu toplantının hem doğalgaz hem elektrikle ilgili altyapı ihtiyacımızın karşılanması için çok önemli olduğunu belirtiyorum” şeklinde konuştu.

AKSA Genel Müdürü Cemil Kazancı ise AKSA Grubu’nun olarak 35 ilde elektrik ve doğalgaz dağıtımı yaptığını ifade ederek “AKSA Grubu 3,5 milyon abone ve senede 500 milyon yatırımla elektrik ve doğalgaz alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Grubumuzda yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor. Şehirlerimizin çoğunda Şehirlerimizin birçoğunda tabii ki sorunlar yaşıyoruz. Bunları hızlı bir şekilde karşılıklı görüşmelerle çözmeye çalışıyoruz. Böyle bir toplantının yapılıyor olmamsı bizleri çok mutlu etti. Bende şahsen arkadaşlarımızın hem kendilerini anlatması hem de sizlerin bize problemleri net şekilde söylemeniz ve çözüm yollarının bulunması açısından bu toplantının çok faydalı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından şirket yetkililerinin şirketleri hakkında bilgilendirme sunumlarıyla başlayan toplantıda elektrik ve doğalgaz alanında yaşanan sorun, talep ve kamuoyunun beklentileri ayrıntılı şekilde masaya yatırıldı.

Editör: TE Bilisim