Trabzon Asfaltta Gaza Bastı

Asfaltlama çalışmalarına hız veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

2015 yılı içerisinde 30 milyon TL’lik asfaltlama çalışması yapmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Vakfıkebir ilçesinin Yalıköy Mahallesi’nde bulunan Yalıköy-Demirci-Çavuşlu Grup Yolu’nu asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. 3,4 km’lik yolda yaklaşık on gün önce başlayan çalışmalarla yolun 2 km’lik kısmı asfaltlanırken, çalışmaların tamamlanmasıyla söz konusu yol tamamen asfalt olarak vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

Bölgede gerçekleştirilmekte olan çalışma vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir’de yapılan bu çalışmadan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Söz konusu yolun bin 500 nüfusa hizmet verdiğini kaydeden Balta, “Burada çok kaliteli bir çalışma yapıyoruz. Burası altyapısı hazır bir yolumuzdu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede finiser ile asfalt dökme kararı aldık. Çünkü yaptığımız işin kalıcı olmasını istiyoruz. Asfaltlama bittikten sonra yolun yan dolguları yapılmasıyla burası çok kalıcı hale gelecek. Uzun yıllar hizmet verecek. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanımızda geçici çözümler değil, kalıcı çözümler üretilmesini istiyor. Bu noktada Vakfıkebir halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yalıköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Baş’ da mahallesinde yapılmakta olan çalışmadan dolayı yetkililere teşekkür ederken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Yalıköy-Demirci-Çavuşlu Grup Yolu’nda çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağını ifade etti. Bölgede çok kaliteli bir asfaltlama çalışması gerçekleştirmekte olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Her şeyin en iyisine layık olan halkımız için buraya en kaliteli asfaltı seriyoruz. Finiser ile asfaltlama çalışması yapıyoruz. Çalışmalarımız birkaç gün içinde tamamlanacak ve yolumuz tamamen asfalt olarak halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

2015 sezonunda Trabzon’da gerçekleştirilecek olan yol çalışmalarıyla ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Gümrükçüoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon il genelinde bu sezon 20 milyon TL’lik betonlama, 30 milyon TL’lik asfaltlama olmak üzere toplamda 50 milyon TL’lik çalışma yapacağız. Bunlara ek olarak kurduğumuz ekiplerle stabilize yollarda bakım ve onarım faaliyetlerine devam ediyoruz. Bu bakım onarım çalışmalarında silindir de kullanarak asfalt ya da betonlanmayan yollarımızı da kaliteli hale getiriyoruz. Betonlama çalışmalarımız Mayıs ayının sonunda il genelinde başlayacak. Asfaltlama çalışmalarımıza ise her yıl Mayıs ayının sonunda başlanırken bu yıl yoğun talepten dolayı Mayıs ayının ilk hastasında başladık. Bu şekilde her yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bu dönem sonunda Trabzon il genelinde yol sorunlarının önemli kısmını ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim