Trabzon Antalyaspor'a Patladı

Avni Aker'de cezası nedeniyle 50 gün aradan sonra yeniden taraftarının önüne çıkan Trabzonspor; Cardozo, Mehmet Ekici ve Mbia'nın golüyle güldü.

Gaziantep maçı sonrası 2 maç ceza alan Trabzonspor 50 gün sonra Hüseyin Avni Aker'de taraftarıyla buluştu. Evindeki seriyi Antalyaspor galibiyetiyle 3'e çıkaran Fırtına puanını da 23'e yükseltti. Antalyaspor'da Celsutka karşılaşmanın son çeyreğinde ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bordo mavili ekip geçen hafta Ç.Rize maçının ilk 11'inden 3 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik Direktör Tekelioğlu, ezası sona eren Aykut Demir'i Douglas'ın yerine stoperde görevlendirirken, savunmanın sağında Salih Dursun'un yerine Cavanda'yı oynattı. Deneyimli teknik adam, Alper Uludağ'ın yerine ise Erkan Zengin'e görev verdi.

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Fırtına yakaladığı bir çok gol pozisyonunda yararlanamadı. İlk tehlikeli pozisyonunu 5. dakikada Ekici-Cardozo ikilisiyle yakalayan ev sahibi fırsatı gole çeviremedi.

GÖREV ADAMI CARDOZO

Trabzonspor, karşılaşmanın 15. dakikasında Cardozo'nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Erkan Zengin, son çizgiye indikten sonra ceza sahası içine ortasını kesti. Altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Oscar Cardozo'nun kafa vuruşunda top kaleci Saso Fornezzi'nin sağından ağlarla buluştu. Takımın en fazla gol atan ismi olan Cardozo, gol sayısını da 6'ya çıkardı.

ÖZER OFSAYTA TAKILDI

Maçın 23. dakikasında Özer Hurmacı'nın golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçti. Mehmet Ekici'nin ortası ile altıpasa yakın bir noktada topla buluşan Özer Hurmacı'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ancak öncesinde yan hakem Özer Hurmacı için ofsayt bayrağını kaldırdı.

İlk yarının son bölümlerinde Trabzonspor, Aykut Demir ile gole çok yaklaştı. Erkan Zengin'in sol kanattan ortasında arka direkte topa yükselen Aykut Demir yaptığı kafa vuruşunu Fornezzi zorlukla çıkardı.

İkinci yarıya da baskılı başlayan Trabzonspor Cardozo ile yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı.

TOP ÇİZGİYİ GEÇTİ TEPKİSİ!

Özer Hurmacı'nın havadan gönderdiği pas ile penalı noktası üzerinde topla buluşan Oscar Cardozo, topu göğsüyle indirdikten sonra şutunu çekti ancak bu şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Bu pozisyonda Trabzonsporlu futbolcular, topun çizgiyi geçtiği yönünde maçın hakemi Bülent Yıldırım'a ve çizgi hakemine itirazlarda bulundu ancak, çizgi hakemi topun tamamının kale çizgisini geçmediğini belirtti.

BU SEFER GOL OLDU

Antalyaspor maçına kadar bulduğu 4 penaltının 3'den yararlanamayan Fırtına, konuk takım karşısında yakaladığı penaltı vuruşunu gole çevirmeyi bildi.

Karşılaşmanın 83. dakikasında Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı ortayı uzaklaştırmak isteyen Diego Angelo'nun eline çarpttı. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen duran top ustası Mehmet Ekici meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

SON SÖZÜ MBIA SÖYLEDİ

Karşılaşmanın son dakikasında sol kanattan topu taşıyan Marko Marin ceza sahasına ortasını açtı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Mbia, düzgün vuruşla skoru ilan etti:3-0.

Editör: TE Bilisim