Uzmanlar, Toplu Taşıma Araçlarındaki Tutaçların Mikropları En Çok Barındıran Yer Olduğunu Ve Vatandaşların Mutlaka Tutunduktan Sonra Ellerini Dezenfekte Etmesi Gerektiğini Söyledi. Son Günlerde Bir Güneşli Bir Yağmurlu Seyreden Sonbahar Havalarına Vatandaşların Alışma Gayreti İçinde Olduğunu Belirten Uzmanlar, Toplu Taşıma Araçlarındaki Tutaçlara Da Dikkat Çekti. İnsan Vücudunu Isıtan Havaların Geride Kaldığını Belirten Uzmanlar Sonbahar Güneşine Aldanılmaması Gerektiğini Söyledi. Havaların Soğumasıyla Birlikte Sağlık Sorunlarının Da Beraberinde Geldiğini İfade Eden Bursa Özel Hayat Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Fulya Gürkan, Sonbaharda Sağlık Sorunu Yaşamamak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Uyarıları Sıraladı. Gürkan, “Havaların Soğumasıyla Birlikte Solunum Yolları Enfeksiyonlarında Büyük Bir Artış Meydana Geldi. Özellikle Nezle, Grip, Farenjit Ve Sinüzit Hastalarının Şikâyetleriyle Karşılaşıyoruz. Bunun En Büyük Sebebi, Havaların Soğumasıyla Birlikte Vücut Direncinin Düşmesidir. İnsanların Açık Alanlardan İnsanların Bulunduğu Kapalı Alanlara Girmesi De Büyük Bir Etkendir. Çünkü Toplu Yerlerde Enfeksiyonlar Daha Kolay Barınıyor Ve Yayılıyor” Diye Konuştu.

123456---kopya-073.png

Sadece Havaların Soğuması Ve Kapalı Ortamda Bulunmanın Hastalığı Beraberinde Getirmediğinin Altını Çizen Gürkan, “Dengesiz Ve Yetersiz Beslenme, Sağlıksız Uyku Da Enfeksiyonların Artmasına Yol Açacaktır. Özellikle Sabun Veya El Dezenfektanlarıyla Ellerimizi Sık Sık Yıkamamız Gerekiyor. Hasta İnsanların Yanlarında Fazla Bulunmamamız Gerekiyor. Bulunduğumuz Ortamı Da Sık Sık Havalandırmamız Çok Önemlidir” Dedi.

Özellikle Kronik Böbrek, Kalp, Şeker Gibi Hastalığı Olan Kişileri Mutlaka Girip Aşısı Olmasında Fayda Olduğunu Belirten Gürkan, “Mikropların Daha Fazla Yerleştiği Ve Barındığı Metro Ve Otobüs Gibi Toplu Taşıma Araçlarındaki Tutaç, Korkuluk Ve Kapı Kollarına Dokunduğumuz Da Mutlaka Ellerimizi Dezenfekte Etmemiz Gerekiyor” Şeklinde Konuştu.

 yesyeni-logo-final-580.png 

Editör: TE Bilisim