Tiski Olağanüstü Genel Kurulu Yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulun Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ)’nin Olağanüstü Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan kurulun açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, TİSKİ’nin bir taraftan yapılanmasını sürdürürken bir taraftan da yatırım hamlesi başlattığını kaydetti. TİSKİ’nin 2014 yılında 34 milyon TL yatırım yaptığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu bu yatırımların 25 milyon TL’lik bölümü İller Bankası kredisi, 9 milyon TL’nin ise öz kaynaklardan karşılandığını söyledi. TİSKİ’nin 2015 yılında öz kaynakları ile yapacağı yatırımların tutarının 66 milyon TL oyduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yatırım tutarının 16 milyon TL’si 2014 yılından devretti. 50 milyon TL ise 2015 yatırım programında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen Su Altyapı Projesi (SUKAP)a 2015 yılında teklif edilen ve onay bekleyen yatırım tutarının ise 218 milyon TL olduğuna vurgu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bunun 170 milyon TL’si içeme suyu, 48 milyon TL’si ise 48 milyon TL’dir” dedi.

Geçen hafta yapılan temel atma töreni ile başlatılan Akçaabat Su ve Atık Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu projenin toplam maliyetinin 24 milyon 813 bin 242 EURO olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, “Bu projenin yüzde 85’lik kısmı olan 21 milyon 91 bin 255 EURO’su hibe, yüzde 9’luk kısmı olan 2 milyon 233 bin 78 EURO’su TİSKİ, yüzde 6’lık kısmı olan 1 milyon 488 bin 794 EURO’su ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Bu projede emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TİSKİ’nin 9 aylık dönemde yaptığı diğer çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için TİSKİ’nin araç ve makine parkını güçlendirdiklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, “10 adet kanal kazıyıcı, 3 arazöz, 1 treyler ve 10 adet çift kabin kamyonet olmak üzere toplamda 24 araç ve iş makinesi alımı yaptık. Ayrıca karla mücadele çalışmalarına TİSKİ 40 iş makinesi ile destek verdi” diye konuştu.

14 ilçede su tahsilat bürosunun hizmet vermeye başladığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu Çaykara, Hayrat, Köprübaşı ve Düzköy ilçelerinde de tahsilat bürolarının açılması için devir işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim