Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2017 yılı II. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında icra edilen oturumda 2018 yılı yatırım programı, 2018 yılı performans programı, 2018 yılı tarife cetveli ve 2018 mali yılı bütçe tasarısı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Buna göre 2018 yılında TİSKİ Genel Müdürlüğünün gider bütçesinin 426 milyon TL olarak gerçekleşmesi öngörüldü.

Genel Kurul görüşmelerinin tamamlanmasının ardından değerlemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yoğun bütçe maratonunun tamamlanması hasebiyle Meclis üyelerine teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Bir Kasım ayı maratonunu böylece tamamlamış bulunuyoruz. Bu konuda hem Büyükşehir Belediye Meclisinde hem de TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün Genel Kurulunda gösterdiğiniz destek, gayret ve harcadığınız mesai için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. TİSKİ Genel Müdürlüğünün sahadaki işçi kardeşimizden Genel Müdürüne kadar bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Yeni büyükşehir olan şehrimizin tümünü kucaklamaya gayret edip, edip 4 bin 662 km2’mizde bu hizmeti gerçekleştirmeye gayret etmiş olmalarını takdirle ve arttırarak devam etmeleri temennisi ile karşılıyoruz” diye konuştu.

EN FAZLA YATIRIMIN YAPILACAĞI YIL

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ise Genel Kurul görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede 2018 yılının TİSKİ Genel Müdürlüğünün en fazla projesinin gerçekleştirileceği yıl olacağını söyledi. Köksal, “2018 yılı Genel Müdürlüğümüzün en fazla projesinin olduğu, içme suyu alanında özellikle büyük yatırımların ve yeni projelerin olduğu bir yıl. Genel Kurulumuz bütçede 204 milyon TL borçlanma öngörmüş olup, krediler onaylandıkça yatırımlar sırasıyla gerçekleştirilecektir. Bu bütçe çalışmaları süresi içerisinde Plan Bütçe Komisyonumuza, Komisyonumuza destek veren idaredeki mesai arkadaşlarımıza ve Genel Kurulumuza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

123456---kopya-20171129163432.png

Editör: TE Bilisim