Taşerona Kadro Süreci Başlıyor. Kadroya Geçme Şartlarını Karşılayan Taşeron İşçiler İçin Başvurular Yarın Başlayacak. Peki Taşerona Kadro Süreci Nasıl İlerleyecek? İşte Son Dakika Taşeron İşçilere Kadro Uygulamasındaki Gelişmeler...

Taşerona Kadro Diye Bilinen, Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasıyla İlgili Uygulamada Son Dakika Bilgileri Gelmeye Devam Ediyor. Kadroya Geçme Şartlarını Karşılayan Taşeron İşçileri Yarından İtibaren 11 Ocak'a Kadar Başvurularını Yapabilirler. Başvuruların Ardından Süreç, "Tespit Komisyonu İncelemesi Ve Hak Sahiplerinin İlanı", "İlana İtirazlar", "İtirazların İncelenmesi Ve Kesin Listenin İlanı", "Sınavın Gerçekleştirilmesi", "Sınav Kuruluna İtiraz", "İtiraz İncelemesi Ve Kesin Listenin İlanı" Şeklinde Devam Edecek. Hak Sahipleri 2 Nisan Geçmeden Topluca İşçi Kadrolarına Geçirilecek.

TAŞERON İŞÇİNİN KADROYA GEÇİŞİNDE SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Kadroya Geçme Şartlarını Karşılayan Taşeron İşçiler İçin Başvurular, Yarın Başlayıp 11 Ocak'ta Zorunlu Olarak Sona Erecek. Başvurunun Ardından Süreç, "Tespit Komisyonu İncelemesi Ve Hak Sahiplerinin İlanı", "İlana İtirazlar", "İtirazların İncelenmesi Ve Kesin Listenin İlanı", "Sınavın Gerçekleştirilmesi", "Sınav Kuruluna İtiraz", "İtiraz İncelemesi Ve Kesin Listenin İlanı" Şeklinde Devam Edecek. Hak Sahipleri 2 Nisan Geçmeden Topluca İşçi Kadrolarına Geçirilecek.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Resmi Gazete'nin Bugünkü Sayısında "Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 Ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esasları" Yayımlandı.

Buna Göre, Açıklanan İdarelerin Söz Konusu Bütçelerinden Karşılanan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmeleri Kapsamında 4 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Çalışanlar Hak Sahibi Olabiliyor.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇMEK İÇİN NEREYE BAŞVURACAK?

Devlet Memurları Kanununda Devlet Memuru Olmak Şartlarını Karşılaması İstenen İlgili Çalışanların, Herhangi Bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik, Yaşlılık Veya Malullük Aylığı Almaya Hak Kazanmamış Olması, Çalıştırılmalarına İlişkin Olarak İdarelere Karşı Açtıkları Davalardan Ve/Veya İcra Takiplerinden Feragat Edeceğine Dair İdareye Yazılı Beyanda Bulunması, İdarelerden Herhangi Bir Hak Ve Alacak Talebinde Bulunmayacağını Ve Bu Haklarından Feragat Ettiğine Dair Yazılı Bir Sulh Sözleşmesi Yapmayı Kabul Ettiğini İdareye Yazılı Olarak Beyan Etmesi Gerekecek.

Şartları Karşılayanlar Başvurularını, Yarın Başlayıp 11 Ocak'ta Zorunlu Olarak Sona Erecek 10 Günlük Sürede Çalıştıkları İş Yerinin Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmesinin Yapıldığı Birimine İlgili Formu Eksiksiz Doldurup, Dilekçe De Ekleyerek Yapacak.

TAŞERON İŞÇİ KADROYA NE ZAMAN GEÇİRİLECEK?

Başvuruların Ardından, Tespit Komisyonu İncelemesi Ve Hak Sahiplerinin İlanının 12 Ocak-20 Şubat, İlana İtirazların 21-23 Şubat, İtirazların İncelenmesi Ve Kesin Listenin İlanının 24 Şubat-2 Mart, Sınavın Gerçekleştirilmesinin 3-22 Mart, Sınav Kuruluna İtirazın 23-26 Mart, İtiraz İncelemesi Ve Kesin Listenin İlanının İse 27-31 Mart Tarih Aralıklarında Yapılması Yönündeki Tavsiye Niteliğindeki Takvim İşletilecek. Tüm Bu Aşamaların Ardından, Hak Sahipleri 2 Nisan Geçmeden Topluca İşçi Kadrolarına Geçirilecek.

TAŞERONA KADRO SINAVINDA NELER SORULACAK?

Tespit Komisyonu En Az Üç Kişiden Oluşacak, İki Yedek Üyesi Olacak. Komisyon, Üye Tam Sayısıyla Toplanacak Ve Oy Çokluğu İle Karar Alacak. Üyeler Kendilerinin, Boşanmış Olsalar Dahi Eşlerinin, İkinci Dereceye Kadar (Bu Derece Dahil) Kan Ve Kayın Hısımlarının Veya Evlatlıklarının Bu Kapsamdaki Başvurularında Görev Alamayacak. Komisyonun Çalışmaları İçin Aralarında İdarelerin Yetkili Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) Kullanıcılarının Da Bulunduğu Yeterli Sayıda Personel Görevlendirilecek.

Yapılacak Sınavların Yeri, Günü Ve Saatine İlişkin Bilgiler İlgili İdarenin İnternet Sayfasında İlan Edilecek. Sınav Soruları Çalışanların İştigal Ettiği Konulardan Seçilecek. Yazılı Sınav, Sınav Kurulu Tarafından 100 Puan Üzerinden Değerlendirilip, Tutanağa Geçirilecek. Sınavda Başarılı Sayılmak İçin En Az 50 Puan Almak Şartı Aranacak. Sözlü Ve/Veya Uygulamalı Sınavda Adaylar "Başarılı" Ya Da "Başarısız" Olarak Tutanağa Geçirilecek.

Sınavın Yazılı Ve Sözlü Sınav Şeklinde Yapılması Halinde, Adayın Sürekli İşçi Kadrosuna Geçirilebilmesi İçin Yazılı Sınavdan En Az 50 Puan Alması, Sözlü Sınavda Da Başarılı Bulunması Şart Olacak.

Sınavda Başarılı Ve Başarısız Olanlar Sınav Kurulu Tarafından Kurumun Resmi İnternet Adresinde İlan Edilecek. İlan Tebligat Yerine Geçecek, İlgililere Ayrıca Tebligat Yapılmayacak.

Sınavlarda Sorulacak Sorular, Çalışanların İştigal Ettikleri Görevlerle İlgili Konularda, Yürütmekle Yükümlü Oldukları Vazifelerdeki Yetkinliklerini Ölçmeye Yönelik Ve Eğitim Düzeylerine Uygun Olarak Sınav Kurulu Tarafından Hazırlanacak.

YANILTICI BİLGİ VE BELGE SUNANLARA YAPILAN ÖDEMELER TAHSİL EDİLECEK

Öngörülen Şartları Taşımaya Devam Etmek Kaydıyla Sınav Sonuçlarının Kesinleşmesini Müteakip, Her Bir Sözleşme İtibarıyla, Yüklenicinin Hak Edişlerinin Ödendiği Bütçe, Teşkilat Ve Birim/Yerleşim Yeri Adına Vize Edilmiş Sayılan Sürekli İşçi Kadrolarına Her Bir İdarede Atamaya Yetkili Amirin Onayıyla Topluca Geçirilecek.

Tüm Aşamaları Geçtikten Sonra Sürekli İşçi Kadrosuna Geçirilenlerin İstihdam Süresi Hiçbir Şekilde Emeklilik, Yaşlılık Ve Malullük Aylığını Kazanma Tarihini Geçemeyecek. Sürekli İşçi Kadrosuna Geçirilenlerden Şartları Taşımadığı Tespit Edilenlerin Herhangi Bir Tazminat Ödenmeksizin İstihdamına Son Verilecek. Yanıltıcı Bilgi Ve Belge Sunmak Suretiyle Bu Madde Hükümlerinden Yararlandığı Tespit Edilenlere İstihdam Süresince Yapılan Ödemeler Genel Hükümlere Göre Tahsil Edilecek.

SÖZLEŞME BEDELİNİN YÜZDE 80'İNİ AŞAN HİZMET ALIMLARINDA TAZMİNAT ÖDENMEYECEK

Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Niteliği Taşıyan Sözleşmelerin Feshedilmesinde, Yapılan İş Tutarının Sözleşme Bedelinin Yüzde 80'ini Aşan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında Herhangi Bir Tazminat Ödenmeyecek. Fiyat Farkları Sözleşme Bedelinin Hesabında Dikkate Alınmayacak. Geçiş İşleminin Yapıldığı Tarihten Önce Yapılan İş Artışı Ve İş Eksilişleri Sonucunda Ortaya Çıkan Bedel, Sözleşme Bedeli Olarak Dikkate Alınacak. Hesaplanacak Tazminat Dışında Yükleniciye Bu Kapsamda Başka Bir Ödeme Yapılmayacak.

123456---kopya-20180101173420.png

Editör: TE Bilisim