Kamu İdareleri, Belediyeler Ve İl Özel İdarelerinde Yaklaşık 720 Bin Asıl Ve Yardımcı İş Yapan Taşeron Personelin Kamuda İstihdam Edilmesine Yönelik Tasarı, 1-2 Hafta İçinde Meclis'e Gönderilecek.

Kamu İdareleri, Belediyeler Ve İl Özel İdarelerinde Yaklaşık 720 Bin Asıl Ve Yardımcı İş Yapan Taşeron Personel, Kamuda "Özel Sözleşmeli Personel" Olarak İstihdam Edilecek. Konuya İlişkin Tasarı, 1-2 Hafta İçinde Meclis'e Gönderilecek.

Bu Kapsamda İstihdam Edileceklerin Pozisyonu, Çalışma Koşulları, Mali Ve Sosyal Hakları İle Yükümlülüklerine İlişkin Düzenleme Hazırlanıyor.

grafik-2016-03-taseron_555.jpg

Buna Göre, Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı İhalelerinde Çalışanlar Bu Kapsama Girecek. Bir Yerde Anahtar Teslim Götürü Hizmet Yapılıyorsa, Kaç Personelin Çalışması Gerektiği Sözleşmede Belirtilmemişse Burada Çalışan Taşeronlar Kapsama Girmeyecek.

Taşeron İşçilerin Kamuda İstihdamında Ayrıntılar Belli Oldu

Güvenlik, Temizlik Personeli Gibi Yardımcı Personel, Sağlık Bakanlığında, Üniversitelerde Yardımcı Hizmetlerde Çalışanlar, Kamu İdarelerinde Hemşire, Büro Görevlisi, Bilgi İşlemci Gibi Asıl İşleri Yapanlar Düzenlemeden Yararlanacak.

Bu Kişilerde, Devlet Memurluğuna Atanmak İçin Aranan Şartları Taşıyacak.

Başbakan Davutoğlu'ndan Taşeron İşçilere Müjde

Sınav Yapılacak

Taşeronlar Kamuda "Özel Sözleşmeli Personel" Pozisyonunda İstihdam Edilecek Ve 3'er Yıllık Sözleşme Yapılacak.

Kamuya Geçişte Kişinin Mesleği Ve Kamu Hizmetini Yapabilmesi İçin Gerekli Bilgi Ve Donanımını Ölçmeye Yönelik Sınav Yapılacak.

Söz Konusu Personelin 1 Kasım 2015'ten Önce İşe Girmiş Ve Halen Çalışıyor Olması Gerekecek.

Bu Personel Şu Andaki Ücreti Üzerinden Maaş Alacak Ve Hangi Kurumun, Hangi Biriminde, Hangi İşi Yapıyorsa Aynı İşi Yapmaya Devam Edecek.

Mali Haklar Toplu Sözleşmeyle Belirlenecek

Söz Konusu Kişiler, Mali Hakları Bakımından 4/B Kapsamındaki Sözleşmeli Personel Gibi Memurların Toplu Sözleşme Düzenine Tabi Olacaklar.

Editör: TE Bilisim