Tamer Özlü:Valinin Talimatı Memurları Endişelendirmiştir.

Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Birleşik Kamu İş Trabzon İl Temsilcisi Tamer Özlü yaptığı açıklamada Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yayınlamış olduğu son kararnameyi eleştirdi .

VALİNİN TALİMATI MEMURLARI ENDİŞELENDİRMİŞTİR.

Trabzon’da başka bir sorun kalmamış gibi kamu çalışanlarını endişelendirecek bir talimat vali imzasıyla tüm memurlara duyurulmuştur.

Yazıda “Kamu personeli sosyal medya hesaplarından (whatsapp, twitter, facebook, vb) siyasi içerikli paylaşımlarda bulunmayacak, bulunursa ilgili sıralı amirler tarafından disiplin işlemi başlatılacaktır.”

Denilmektedir. Bu kamu çalışanlarına gözdağı vermek, sıralı amirlere de çalışanlarının sosyal medyaların takibinden sorumlu kılmak, talimatlandırmaktır. Konu kurumlara geldiği andan itibaren işyerlerinde tartışılma konusu olmuş, acaba sosyal medya hesaplarım takip ediliyor mu? Sorusunu gündeme getirmiştir.

İşyerlerinde mobbinglerin arttığı, iş barışının yok olmakta olduğu, liyakatsiz yöneticiler nedeniyle her gün başka bir olayın yaşandığı bir dönemde valilikten böyle bir talimat yayınlanması kabul edilebilir değildir.

Sayın vali çalışanları demoralize edecek bu yaklaşım yerine, Trabzon’un eğitimde geldiği noktada, eğitimin gericileştirilmesi sorununda, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşılması noktasında, kendi imzasıyla yapılan liyakatsiz yönetici atamalarında, liyakatsiz yöneticilerin kurumlarda yarattığı çöküşlerde duyarlılığa davet ediyoruz. 

        YÖNETİM KURULU ADINA TAMER ÖZLÜ (ŞUBE BAŞKANI)

tamer-ozlu-003.jpegphoto-2019-10-24-10-58-46.jpgphoto-2019-10-24-10-58-47.jpgphoto-2019-10-24-11-24-41.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-228.png

Editör: TE Bilisim