Eğitim-İş Trabzon Şube BaşkanıTamer Özlü, “Trabzon Ortahisar Prof Dr Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değil midir?” diye sordu.

Okulda aylardır süregelen ve bir kısmı ulusal basına da yansıyan huzursuzluklara daha ne kadar müdahale edilmeyecektir. Müdahale edilmesi için daha ne olmalıdır?

2022-04-05-1.png

Sorun 1: Okul müdürü 22 Eylül 2021 günü 2. Kat koridor başına Küdüs’e Selam adı altında 30 büyük fotoğraftan oluşan bir sergi açmıştır. Bu serginin sponsoru Kudüs Kardeşlik derneğidir.

2022-04-05-6.png

Birincisi; bu sergi yasal değildir. Bu serginin kurulması ile ilgili bakanlıktan ya da Valilikten herhangi bir yazı okula gelmemiştir. Öğretmenler okul müdürüne bu sergi yasal mıdır sorusunu yönelttiklerinde ‘evet yasaldır çünkü biz dernek olarak bakanlığa Kudüs ile ilgili bir belgesel hazırladık 81 ilde yayınlanacak bu nedenle yasaldır’ cevabı almışlardır. Böyle bir yasal olma şekli bizim Anayasa, kanun ve yönetmeliklerimizde yoktur.

2022-04-05-4.png

İkincisi; bu sergi ile bir okul için gereksiz bir antisemitizm yapılmaktadır.

Üçüncüsü; sergide DEAŞ (IŞİD) bayrağının bir simgesi kullanılarak subliminal mesajla öğrencilerin beyninin yıkanması ve  bize göre okuldan sempatizan yada taraftar toplanması amaçlanmaktadır.

Dördüncüsü; henüz reşit olmamış çocuklara böyle bir mesaj verilmesi pedagojik değildir. Sergi açık alanda yetişkinlere açılsa eleştiri konusu yine olabilecek şeyler olmakla beraber yetişkinler bundan etkilenmeyecektir. Ancak çocuklar henüz çocuk oldukları için bu sergi onları dolduruşa getirecek beklide DEAŞ a katılmak isteyeceklerdir. Bu anlamıyla zararlıdır ve kesinlikle pedagojik değildir.

2022-04-05-8.png

Sorun 2: Bu yetmezmiş gibi bir hafta sonra okulun girişinde Erbakan köşesi açılmıştır. Okulun adı Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir. Elbette Erbakan köşesi olacaktır. Ancak köşe bir komisyon kurulmadan birkaç kişinin inisiyatifiyle hazırlanmış, Erbakan’ın devlet adamlığı, ülkeye hizmetleri, motorculukla olan bağlantısı öne çıkarılmak yerine  aynı anlayışla bu köşe adeta AKPARTİ köşesi gibi dizayn edilmiş Erbakan’ın yanına  Melih Gökçek eklenmiş ayrıca Anayasanın ilk dört maddesi değişmelidir diyen İsmail Kahraman da unutulmamıştır. Bu panoya bakan kişi Erbakan’ı AK partili panoyu da AK parti panosu zanneder.

2022-04-05-12.png

Panodaki yazılı açıklama kısmı daha da vahimdir. Erbakan övülürken eski başbakanlardan Bülent ECEVİT aşağılanmıştır. Sözde Kıbrıs savaşı sırasında Erbakan adanın tamamını almak istemiş Ecevit engel olunca Erbakan hükümeti bozmuştur. Böyle siyasi polemiklerin okul panosunda ne işi vardır?

2022-04-05-14.png

Sorun 3 : Okul müdürlüğünün teşvikiyle okuldaki bazı öğretmenlere korsan dini sosyal faaliyet yaptırılmaktadır.

Valilikten izin alınmadan, para kaynağı belirtilmeden, evrakları dosyalanmadan; hediyeli , hurmalı, lokumlu, baklavalı, dini içerikli açıklamalar içeren pusula eklenmiş hediyeler dağıtılmaktadır. Buna öğretmenler tavır koymakta whatts up guruplarında kurul toplantısı talep etmekte artık bölünme ve selamlaşmama seviyesine gelen öğretmenler okul müdüründen bir toparlama toplantısı beklemektedirler. Buna rağmen  okul müdürü bunlara cevap bile verme zahmetine katlanmamaktadır.

2022-04-05-16.png

Çünkü sorunun kaynağı sorunu çözemez. Sonuç olarak Trabzon Valiliğini göreve davet ediyoruz. Gelişmelerin takipçisi olacağız.

Eğitim-İş Trabzon Şube Yönetim Kurulu adına

Tamer ÖZLÜ

Şube Başkanı

2022-04-05-18.png2022-04-05-20.png

Editör: TE Bilisim