Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken,  hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon 402 bin TL ödendi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.

TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini söyledi.

Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımında sona yaklaşıldığını ve yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge hakikaten dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon’daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim