Suudi Arabistan’dan, Trabzon’a Direk Uçuşlar Dün Akşam Saatlerde Gerçekleşen İlk Charter Uçak Seferi İle Başladı.

Bugüne Kadar Uçakla İstanbul Üzerinden Trabzon’a Gelen Arap Turistler, Dün Akşam İlk Kez Trabzon Havalimanı’na Ülkelerinden Direk Uçuşla Geldi. Türk Hava Yolları’nın 179 Kişilik 737-800 Tipindeki Uçağıyla Trabzon’a Gelen Arap Turistleri, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Ve Beraberindekiler Havalimanı’nda Karşıladı. Davul, Zurna, Horon Ekibi Ve Güllerle Karşılanan Suudiler, Vali Kızılcık, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım Ve Trabzon Belediye Başkanı Yardımcısı Ergin Aydın İle Birlikte Horon Oynadılar.

Horon’un Ardından Vali Kızılcık, Suudi Arabistan’dan Trabzon’a Gelen Misafirlere Tek Tek Gül Verdi. Horon Ekibine Oldukça İlgi Gösteren Suudiler, Cep Telefonlarıyla Fotoğraf Çekti. Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Turizm Merkezi Haline Gelmesi İçin Yoğun Çaba Sarf Ettiklerini Söyledi. Kızılcık, “Doğu Karadeniz Bölgemizi Alternatif Turizm Merkezi Haline Getirilmek İçin Özellikle Hedef Pazarımız Olan Körfez Ülkelerinde Tanıtımlara Ve Onların Burada Daha Rahat Tatil Yapmalarına Yönelik Stratejik Yaklaşımlarımızı Sürdürüyoruz. Fuarlara Katılıp Bölgemizin Tanıtımını Gerçekleştirdik. Bunun Sonuçlarını Almaya Başladık. Türk Hava Yolları Uçakları İle Birlikte Direk Uçuşları Gerçekleştirmiş Bulanacağız. Önümüzdeki Günlerde Ve Yıllarda Bu Uçak Seferleri Devam Edecek” Dedi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım İse, “Çok Önemli Bir Gelişme Çok Önemsiyoruz. Bölgemizin Gelişimi İçin Değişik Fuarlara Katılıyoruz. Bölge Olarak Çok Ciddi Tanıtımlar Yaptık. Bugün Bunların Meyvesini Almanın Mutluluğunu Yaşıyoruz” İfadelerini Kullandı.

Suudi Arabistan Ve Trabzon Arası Direk Uçuşları Gerçekleştiren Yüklenici Firma Sahibi Abdurrahman Al Olmeyri Da, “Şuanda Trabzon’a İlk Seferi Yapmış Bulunuyoruz. İleri Seferlerde Gelecek. Haftada Bir Suudi Arabistan’dan, Trabzon’a Direk Uçuşlar Gerçekleştirilecek” Diye Konuştu. haber:Türksesi Gazetesi

Editör: TE Bilisim