Suriye'de Sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatına Katılan Türk Askerlerinin Bulunduğu El Bab Bölgesinde Terör Örgütü DEAŞ Unsurlarının Saldırısında Şehit Olan Askerlerin Sayısı 4'e Yükseldi. 15 Asker Yaralandı. TSK Bölgeyi Ateş Altına Aldı, İlk Tespitlere Göre 45'in Üzerinde DEAŞ Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirildi.

TSK Tarafından Yapılan Son Açıklamada; 'Bölgedeki Topçu Birliklerimiz Ve Diğer Ateş Destek Vasıtalarımız Tarafından, El Bab Bölgesinde Tespit Edilen DEAŞ Terör Örgütüne Ait Hedefler Yoğun Olarak Ateş Altına Alınmaya Devam Etmektedir. Son Alınan Bilgiler Işığında Bu Sabahtan Şu Ana Kadar; 3 Adet ZSU-23 Silah Monteli Pikap Aracı, 2 Adet DOÇKA Monteli Pikap Aracı, 3 Adet Ağır Makinalı Tüfek Monteli Pikap Aracı İmha Edildi' Denildi.

SURİYE'de Sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Ele Geçirmeye Çalıştığı El Bab Bölgesinde Terör Örgütü DEAŞ Militanları İle Askerler Arasında Çatışma Çıktı. 4 Asker Şehit Olurken, 15 Asker Yaralandı.

Suriye Sınırında Güvenliğin Sağlanması Ve Terör Örgütlerinden Temizlenmesi Amacıyla Geçen 24 Ağustos Günü 'Fırat Kalkanı' Harekatı Başlatıldı. Cerablus İle Azez Arasındaki Bölgenin Terör Örgütlerinden Temizlenmesi Amacıyla Gaziantep'in Karkamış Ve Kilis'in Elbeyli İlçesinden Geçilen Suriye Topraklarında Başlatılan Harekat İle Özgür Suriye Ordusu Mensupları Desteklendi.

Kısa Sürede Sınır Hattının Tamamen Terör Unsurlarından Temizlendiği Harekatın İkinci Ayağında Terör Örgütü DEAŞ'ın Önemli Noktalarından Dabık Kurtarıldı Ve Ardından El Bab'ın Ele Geçirilmesi İçin İlerlemeye Devam Edildi. Ancak DEAŞ Teröristleri El Bab'da Direniş Göstererek Bombalı Saldırılar Düzenleyip, Yer Yer Askerler Ve Desteklenen Özgür Suriye Ordusu Mensuplarıyla Çatışmaya Girdi.

HASTANE CİVARINDA ÇATIŞMA: 4 ŞEHİT, 15 YARALI

Harekatın 120'nci Günü Olan Bu Sabah Da El Bab'ın Merkezindeki Hakim Bir Noktada Bulunan Eski Hastane Olan, Ancak Son 2 Yıldır Terör Örgütü DEAŞ Mensupları Tarafından Barınma Ve Mühimmat Deposu Olarak Kullanılan Alan Çevresinde Çatışma Çıktı. DEAŞ'lı 40 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiği Çatışmada 4 Askerimiz Şehit Oldu, Bazıları Ağır 15 Asker De Yaralandı. Yaralı Askerler, Silah Arkadaşları Tarafından Sınır Hattına Ulaştırıldı Ve Burada Hazır Bekleyen Ambulans Ve Helikopterler İle Kilis Ve Gaziantep'teki Hastanelere Taşındı. Şehit Olan Askerlerin De Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na Getirileceği Bildirildi.

ÇATIŞMA EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Yapılan Bilgilendirmede El Bab'ta Çatışmaların Yer Yer Devam Ettiği Belirtilerek Şöyle Denildi: "Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamında El Bab Ve Civarında Sürmekte Olan Çatışmalar Esnasında, Özgür Suriye Ordusu Birliklerine Destek Veren TSK Unsurlarımızdan 4 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Olmuş; 15 Kahraman Silah Arkadaşımız Maalesef Yaralanmıştır. Yaralılar Süratle Hastanelere Sevk Edilerek Tedavilerine Başlanmıştır. Ağır Yaralı Arkadaşımızın Hayati Tehlikesi Yüksektir. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Kederli Ailelerine, TSK Personeline Ve Yüce Türk Milletine Başsağlığı Ve Sabır; Yaralılarımıza Acil Şifalar Diliyoruz."

FIRTINA OBÜSÜ VE TOPÇU BİRLİKLERİN ATIŞLARINDA 8 SİLAHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

"Bölgedeki TOPÇU Birliklerimiz Ve Diğer Ateş Destek Vasıtalarımız Tarafından, El Bab Bölgesinde Tespit Edilen DEAŞ Terör Örgütüne Ait Hedefler Yoğun Olarak Ateş Altına Alınmaya Devam Etmektedir. Son Alınan Bilgiler Işığında Bu Sabahtan Şu Ana Kadar; 3 Adet ZSU-23 Silah Monteli Pikap Aracı, 2 Adet DOÇKA Monteli Pikap Aracı, 3 Adet Ağır Makinalı Tüfek Monteli Pikap Aracı İmha Edildi."

BARINMA ALINA İMHA EDİLDİ

"Hava Kuvvetlerimize Ait Savaş Uçaklarınca Yapılan Hava Taarruzları Ve Yine Topçu Birliklerimizce Açılan Ateşler Sonucunda Muhtelif Büyüklükte 47 BARINMA Alanı Vurularak İmha Edildi"

EN AZ 45 DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

EL BAB'a Yapılan Hava Harekatları Ve Ateş Destek Vasıtaları Fırtına Obüsleri Ve Topçu Birlikleri Tarafından Yapılan Atışlarda En 45 DEAŞ'lı Teröristin Etkisiz Hale Getirildiği Öğrenildi.

4 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

Öte Yandan Terör Örgütü DEAŞ Unsurlarının Yuvalandığı Ve Çatışmaların Sürdüğü Hastane Bölgesinde Kontrolün Önemli Ölçüde TSK Desteğindeki ÖSO Mensuplarına Geçtiği Bildirildi. Hastanenin Bulunduğu Hakim Arazinin Ele Geçirilmesiyle DEAŞ'ın El Bab'taki Hakimiyetinin Büyük Ölçüde Kırılmış Olacağı İfade Edildi. DEAŞ Terör Örgütü Mensuplarının Da Bunu Önlemek İçin Canlı Bomba Ve Patlayıcı Yüklenmiş Araçları Yoğun Şekilde Kullanmaya Başladığı Öğrenilirken, Hava Taarruzları Esnasında Barınma Alanları Ve Savunma Mevzilerinin Yanı Sıra Bölgedeki 4 Bomba Yüklü Aracın Da İçindeki Teröristlerle Beraber İmha Edildiği Kaydedildi.

YARALI ASKERLER KİLİS'TE

El Bab Bölgesinde Terör Örgütü DEAŞ Unsurları İle Çıkan Ve 4 Askerin Şehit Olduğu Çatışmada Yaralanan Askerler, Kilis Devlet Hastanesi'ne Getirildi. Halen Çatışmanın Sürdüğü Bölgeden Silah Arkadaşları Tarafından Sınır Hattına Ulaştırılan Yaralı Askerler, Burada Hazır Bekleyen Ambulanslar İle Kilis Devlet Hastanesi'ne Kaldırıldı. Acil Serviste Tedavilerine Başlanan Yaralı Askerlerden Durumu Ağır Olanların İlk Müdahale Sonrası Gaziantep'e Sevk Edileceği Bildirildi.

ŞEHİT SAYISI 25'E YÜKSELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından Yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamında Rejim Güçlerinin Hava Ve DEAŞ Militanlarının Roket, Havan Ve Bomba Yüklü Araçla Yaptığı Saldırılarda Bugüne Kadar 21 Asker Şehit Oldu. Bugün Çıkan Çatışmada 4 Askerin Daha Yaşamını Yitirmesiyle Harekatta Bugüne Kadar Şehit Olan Asker Sayısı 25'e Yükseldi.

Editör: TE Bilisim