Geleneksel Sultanmurat Yayla Ortası Şenliği 15 Bin Kişinin Katılımıyla Büyük Coşku İçinde Gerçekleştirildi. Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Büyük Bir Organizasyon Olarak Kutlanan Çaykara Sultanmurat Yayla Ortası Şenliği Binlerce Kişinin Katılımıyla Büyük Bir Coşku İçinde Kutlandı.

Çaykara Ve Dernekpazarı Kaymakamlığı İle İki İlçenin Belediyeleri Tarafından Organize Edilen Şenlikte Sultanmurat Yaylası 15 Bin Kişiyi Ağırladı. Türkiye’nin Hemen Hemen Birçok Yerinden Katılımın Olduğu Sultanmurat Yayla Ortası Şenliğine, Sabahın Erken Saatlerinde Havanın Açık Olduğunu Gören Çevre İl Ve İlçelerden Yaklaşık 15 Bin Vatandaş, Sultanmurat Yaylasına Akın Ederek, Yol Boyunca Araç Kuyrukları Oluşturarak Şenlik Alanına Ulaştı. Şenliklerin Çevre Güvenliği Jandarma Tarafından Sağlandı. Acil Sağlık İçin Ambülanslar Hazır Bekletildi.

Şenliğe Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık İle 15 Bin Civarında Vatandaş Katıldı.  Etkinlikler Çerçevesinde İlk Olarak Sultanmurat Camii’nde Sabah Saat 10.00´Da Şehitlerimiz İçin Mevlit-İ Şerif Okutuldu.

Şenlik Saat 12:00’da Başladı. Sunuculuğu, Fatma Şentürk Ve İso Show’un Birlikte Yaptığı Şenlikte Karadeniz Müziğinin Öncü Sanatçıları, Yusuf Cemal Keskin, Adem Ekiz, Hızır Dinçer, Cengiz Selimoğlu, Muhammet Ali Yılmaz, Nuray Aksoy, Kerim Aydın, Seyfettin Çakıral, Cemal Kaygusuz, Eçinos, Hilmi Yere Kaban Ve Enstrümanda Turan Kanberoğlu Ve Ekibi Kemençe Eşliğinde Sahne Alarak Söyledikleri Birbirinden Güzel Türkülerle Etkinlik Alanını Dolduran Binlerce Kişi Hiç Durmadan Horon Oynayarak Doyasıya Eğlendi. Şenliğin En İlginç Yanı İse, Cengiz Selimoğlu, Hızır Dinçer Ve Seyfettin Çakıral Aynı Anda Sahne Almaları Oldu. Beraber Söyledikleri Türkülerle Şenlik Alanında Bulunan Binlerce Kişi Kendilerine Eşlik Etti.  Akşama Kadar Devam Eden Yayla Şenliği Olaysız Bir Şekilde Sona Erdi.

123456---kopya-20170821203938.png

TAKA GAZETESİ

 

Editör: TE Bilisim