İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okulun Çevresinde Bir Uyuşturucu Satıcısını Gördüğümüz Zaman, Beni Ne Kadar Kınarlarsa Kınasınlar, Ne Kadar Eleştirirlerse Eleştirsinler O Uyuşturucu Satıcısının Ayağını Kırmaya Polis Görevlidir" Dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okulun Çevresinde Bir Uyuşturucu Satıcısını Gördüğümüz Zaman, Beni Ne Kadar Kınarlarsa Kınasınlar, Ne Kadar Eleştirirlerse Eleştirsinler O Uyuşturucu Satıcısının Ayağını Kırmaya Polis Görevlidir. Suçunu Bana Atsın. Bunun Suçu Neyse, 5 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız, 10 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız, 20 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız" Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MEB Şura Salonu'nda Düzenlenen Genel Güvenlik Ve Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı'na Katıldı. Toplantının Açılış Konuşmasını Yapan Soylu, İHA'nın Aktardığına Göre Dünyanın Gelişen Teknolojinin Sebep Olduğu Yeni Suç Türleri Ve Mevcut Suçların Kapasitesinin Artması Tehlikesi İle Karşı Karşı Kaldığını Söyledi. Eskiden Sadece Haşhaş Yapraklarıyla Veya Kenevirden Yapılan Uyuşturucu İle Mücadele Ettiklerini Belirten Soylu, Şimdi Karşılarına Çok Daha Öldürücü Sentetik Uyuşturucuların Çıktığını, Bu Tür Uyuşturucuların Önemli Bir Tehdit Olduğunu Vurguladı.

PKK'NIN YILLIK UYUŞTURUCU GELİRİ 1.5 MİLYAR DOLAR!

Soylu, Uyuşturucu Meselesinin Dünyanın Üzerine Dağdan Düşen Bir Çığ Gibi Geldiğini İfade Ederek Şunları Kaydetti:

"Uyuşturucu Yeni İcat Olmuş Bir Şey Değil Ancak Türleri, Çeşitleri, İmalat Yöntemleri, Tahribat Kapasitesi, Fiyatı, Yani Bütün Çehresi Değişti. Labaratuvar Ortamında Üretimiyle Çeşitliliği Ve Öldürücü Etkisi Arttı. Uyuşturucuya Bağlı Ölümlerde Milyon Kişi Başına AB Vaka Ortalaması 21.3'tür. Türkiye'de Bu Sayı Henüz 10 Vaka Olarak Tespit Ediliyor. Dünyanın Ekim Yapılamayan Yerlerinde Labaratuvarda Kat Kat Daha Fazla Öldürücü Uyuşturucular Yapılıyor Ve Bunların Ham Maddeleri Bazı Tıbbi Malzemelerin De Ham Maddesi Olduğu İçin Engellenmesinde Ciddi Sorunlar Çıkabiliyor. Sürekli Kamuoyuyla Paylaştığımız Bir Rakam Var. PKK'nın Uyuşturucu Ticaretinden Elde Ettiği Yıllık Gelir 1.5 Milyar Dolar. Bu Az Bir Para Değil. Bunların Her Birisi Silah Olarak Ülkemizin Huzurunu Kaçırmak, Miletimizin Birliğine Saldırı Olarak Geri Dönmektedir Ve Bu Bizim İçin Önemli Bir Problem Ve Sorun Alanıdır."

"TERÖRİSTE DAVRANDIĞIMIZ GİBİ DAVRANMALIYIZ"

Soylu, 2017 Yılında Türkiye'nin Özellikle Eroin Yakalamalarında Önemli Bir Rekor Kırdığını Belirterek, 20 Ton Eroinin Güvenlik Güçleri Tarafından Ele Geçerildiği Bilgisini Verdi. Sadece 2017'de Ankara'da Bin 610 Kişinin Uyuşturucu Nedeniyle Tutuklandığını Kaydeden Soylu, "Sokak Satıcılarına Yönelik Ortaya Koymuş Olduğumuz Operasyonlar Kesintisiz Devam Ediyor. Her Zaman Söylüyoruz, Söylemeye De Devam Edeceğiz. PKK Bizim İçin Nasıl Bir Tehditse, PKK'lı Teröristlere Ne Yapıyorsak Uyuşturucu Satıcılarına Da Aynı Şekilde Davranmak Zorundayız. Kimse Bizim Geleceğimizi Zehirleyemez. Uyuşturucu Satıcısını Gören Güvenlik Görevlisi Ne Yaparsa Yapsın Sorumluluk Bana Ait" Dedi.

"KENEVİR ÜRETİLEN TARLALAR BUĞDAY ÜRETİLİR HALE GELDİ"

Soylu, "Esrar Yakalamalarında 2016'ya Göre Bu Yıl Yüzde 34 Artış Elde Ettik. Eskiden Kenevir Üretilen Tarlalar Bu Sene Doğu Anadolu Ve Güneydoğu Anadolu'da Buğday Üretir Hale Geldi. Ele Geçen Eroin Miktarında Yaklaşık Üç Kat, Captagonda İki Buçuk Kat, Ekstazide Yaklaşık İki Buçuk Kat Artış Elde Ettik. Terörle Ülkemizin Birliğini Hedef Alıyorlar, Uyuşturucuyla Da Nesillerimizi Ve Medeniyetimizi Hedef Alıyorlar. Türkiye'yi Uyuşturucu İle İşgale Kalkışıyorlar. Dolayısıyla Hem Terörle Hem De Uyuşturucuyla Mücadeleyi Eş Zamanlı Ve Aynı Tempoda Birisini Birinden Geride Bırakmadan Sürdürmek Zorundayız. İkisi De Gençlerimizi Hedef Alıyor Ve İkisi De Birbirinden Besleniyor. Terör Uyuşturucudan Hem Para

Açısından Besleniyor Hem De O Teröristleri Eylem Yapacak Kafaya Getirmeye Yarıyor" İfadelerini Kullandı.

"UYUŞTURUCU SATICISININ AYAĞINI KIRMAYA POLİS GÖREVLİDİR"

Okullarda Alınan Güvenlik Tedbirlerinin Devam Edeceğine Vurgu Yapan Soylu, "81 İlimizde 7 Kez Okul Çevrelerinde Huzur Uygulamaları Yaptık. Okulun Çevresinde Bir Uyuşturucu Satıcısını Gördüğümüz Zaman, Beni Ne Kadar Kınarlarsa Kınasınlar, Ne Kadar Eleştirirlerse Eleştirsinler O Uyuşturucu Satıcısının Ayağını Kırmaya Polis Görevlidir. Benim Ülkemin Gencinin Canına Mal Olacak Bir Kişiye Gereğini Yerine Getirme Görevidir. Suçunu Bana Atsın. Bunun Suçu Neyse, 5 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız, 10 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız, 20 Yıl İçeride Yatmaksa Yatarız. Çok Net Söylüyoruz. Bu 2018 Yılında Bunların Kafasına Çökeceğiz Ve Milletimizi Bu İlletten Kurtaracağız. Ben Bir Buçuk Yıldır Bu Talimatı Veriyorum Arkadaşlara. Bulduğunuz Zaman Gereğini Yerine Getirin" Diye Konuştu.

123456---kopya-20180103165837.png

Editör: TE Bilisim