Trabzon'da Anjiyo Oldu Hayatı Karardı

Suç duyurusunda bulundular

Trabzon’da bir devlet hastanesinde anjiyo olduktan sonra bacağının kötüleştiğini ve kendisine yanlış tedavi uygulandığını belirten 67 yaşındaki Nuran Burma, yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen bir türlü düzelemediğini ifade ederken, kızı Sonnur Burma Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na müracat ederek annesini bu duruma getirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Annesinin karaciğer kanseri, tansiyon ve şeker hastası olduğunu hatırlatan Sonnur Burma, ”Bu hastalıkları bulunan anneme 26 Eylül 2009 tarihinde Trabzon Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde anjiyo yapıldı. Anjiyo sırasında damarında yırtık olduğu söylendi. Bacağı simsiyah oldu, günlerce o şekilde orada ağrılar içerisinde yattı, kendisiyle ilgilenilmedi.

Doktor ve müdürle görüştüğümde ise bana eleman yetersizliği olduğunu ve birkaç makinenin de bozuk olduğunu söyledi. Daha sonra annemi o hastaneden alarak Özel Karadeniz Hastanesi’ne götürdük ve burada 2 defa aynı damardan ameliyat oldu. Defalarca kan verildi. 20 gün burada yattı. O sıralar Sağlık Bakanlığı'na da konuyla ilgili şikayette bulundum ancak bana geri dönüş olmadı. Evde aylarca kendim pansuman yaptım. Ancak ameliyat olduğu damar iyileşmedi" dedi.

Son çare olarak KTÜ Farabi Hastanesi'ne başvurduklarını kaydeden Burma "4 ay önce bu hastanede bacağından damar alarak anjiyo olan damarına yerleştirdiler. Anjiyo sonucunda 4 damarının yüzde 80'ni tıkalı çıktı. Hayatımız hastanelerde geçiyor. Annem zaten karaciğer kanseri, tansiyon ve şeker hastası ancak en azından ayağı kalkıp dolaşabiliyordu. Artık onu da yapamıyor. 3 ameliyat geçirdi durumu düzelmedi. Bacağından 4 ünite kan boşaldı. Şu an kalkıp yürüyemiyor. Annemi bu duruma getiren görevlerini ihmal eden doktorlardan şikayetçiyim” diye konuştu.

Oğlu Ali Burma da annesinin anjiyo öncesi kendi işlerini rahatlıkla görebildiğini şimdi ise ancak destek alarak yürüyebildiğini ifade ederek suçluların cezalandırılmasını istedi.

Anne Nuran Burma ise anjiyo sonrası adeta dünyasının karardığını ifade ederek çok zor günler geçirdiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim