Karadenizli İşadamları ABD’de Bir Karadeniz Kasabası Kurmaya Hazırlanıyor. Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı Camadan, “ABD’nin Starbucks’ı Getirdiği Gibi Biz De Akçaabat Köftesini Oraya Götüreceğiz” Dedi

Karadenizli İşadamları, ABD’de Bir “Karadeniz Kasabası” Kuracak. Müziğiyle, Mutfağıyla Karadeniz Kültürünü ABD’de Tanıtması Planlanan Kasaba, Amerikan Kahve Zinciri Starbucks’ın Türkiye’de Tanınması Gibi Akçaabat Köftesini ABD’ye Götürecek.

Karadenizli İşadamları Derneği Yönetimi, Önceki Gün Milliyet Ankara Bürosunu Ziyaret Ederek Projelerini Paylaştı. Dernek Başkanı Murat Camadan, Amaçlarının Karadeniz’e Kıyısı Olan Tüm Ülkelerdeki İşadamlarını Birleştirmek Olduğunu Belirterek, Tüm Ülkelerin Başkentlerinde Temsilcilik Açmak İstediklerini Kaydetti.

Camadan, “1980’lerde Bir İşadamları Derneği Varmış, Kapanmış. Ama Karadenizlilerin Olmadığı Alan Yok. İnşaat, İletişim, Eğitim, Sağlık, Medikal, Yiyecek Sektöründe Varız” Dedi.

Özellikle İkili İlişkilerin Kriz Yaşadığı Rusya’nın Önemine Dikkati Çeken Camadan, Rusya’nın Da Krizden Önemli Zarar Gördüğünü İfade Etti. Camadan, “İş Gücü Götürüyorduk. Çinli İşçilerle Bu Açığı Kapatamazlar” Dedi. Krizde İşadamları Adına Yumuşama İşaretleri Olduğunu Anlatan Camadan, “Putin Sert Ama Bakanlıklar Aynı Sertlikte Değil” Diye Konuştu.

YURTDIŞINDA LOBİ

Yurtdışında Türkiye Adına Lobi Faaliyetleri De Yürüttüklerini Anlatan Camadan, Ermeni İddialarına Karşı ABD’de Türkiye’nin Tezlerini Anlattıklarını Söyledi. Camadan, Özellikle Kruvaziyer Turizmi Konusunda Önemli Bir Merkez Olan Miami’de Bu Yönde Çalışmalar Yaptıklarını Aktardı.

ABD’de Karadeniz’i Tanıtmak İçin Bir Kasaba Projesini Hayata Geçireceklerini Anlatan Camadan, Şunları Söyledi:

“Amerika’da Bir Karadeniz Kasabası Yapmayı Planlıyoruz. ABD’nin Starbucks’ı Bize Getirdiği Gibi Biz De Akçaabat Köftesini Oraya Götüreceğiz. New York Yakınlarında Bir Yer Düşünüyoruz. Mesela Orada Bir Akçaabat Sokağı Olabilir. Amerika’da Çin Mahallesi Var Mı? Var. Gümrük, Dışişleri Ve Turizm Bakanlıklarından Da Destek Gördük. Asarız Tabelamızı ‘Karadeniz Kasabası’ Diye. Yer Konusunda Çalışılıyor. Bulgaristan’dan Gelenler De Bu Kasabanın İçinde Yer Alabilir. Amerika’da Bir De Şube Açılışı Yapacağız.”

Karadenizli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Elif Ofluoğlu Da, “Karadeniz’de Sınırı Olan Her Yerden Üye Alıyoruz. Kendi İşi Olsun, Yönetici Sıfatı Olsun Yeter” Dedi.

yesyeni-logo-final-023.png

Editör: TE Bilisim