İKİ ARKADAŞ NEDEN ÖLDÜ!

Boğularak ölen Ayhan öğretmenin ardından arkadaşının da intihar etmesi emniyeti harekete geçirdi

Soruşturma Derinleşti

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesin’de 15 gün arayla biri boğularak diğeri intihar ederek ölen iki arkadaşın şoku hala devam ediyor.

Akyazı mevkiinde aralarında Erdal Özkan’ında bulunduğu arkadaşları ile denize açılan öğretmen Ayhan Özdemir kıyıya yaklaşık 70 metre uzaklıkta denize atlamış ve sahile yüzmeye çalışırken kaybolmuştu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı çalışma sonucu Özdemir’in cesedine bir gün sonra ulaşılmıştı. Bu olayla ilgili savcılığın başlattığı soruşturma devam ediyor. Yaşanan vakada Özdemir’in arkadaşlarının jandarmaya olaydan 2 saat sonra haber verdiği öğrenildi. Savcılık, olayla ilgili arkadaşlarından aldığı bilgiler, otopsi sonuçları ve olay yeri incelemeleriyle soruşturmaya devam ediyor.

2. İntihar Girişimi

Önceki gün ise intihar eden Erdal Özkan’ın ölüm sebeplerinden biri yaşanan bu boğulma olayı gösterilmişti. Erdal Özkan’ın arkadaşı Ayhan Özdemir’in cenazesine katıldığı ve bir tepki görmediği öğrenildi. Ayrıca bu olayla ilgili Özkan eşine, “Öğretmenin son hali gözümden gitmiyor, dayanamıyorum” diyerek ağladığı belirtildi.

Özkan’ın intihar etmesindeki bir diğer iddia geçtiğimiz yıllarda Trabzon Beşirli mevkiinde yaşanan bir trafik kazası. İddiaya göre Özkan’ın kullandığı araç bir kazaya karışmış ve bu kazada bir kadının ölümüne sebebiyet vermişti. Bu kazanın şokunu atlatamayan Özkan’ın intihar girişiminde bulunduğu ailesinin bu girişimi önlediği öğrenildi. Bu olayın üzerine Öğretmen Akyıldız’ın boğulmasındaki vicdan azabı da eklenince bu iki ağır yükü kaldıramayan Özkan hayatına son verdi.

Muhabir: Atakan Tok / (Taka Gazetesi)

Editör: TE Bilisim